Хомчак вже ж розсудив, що бійці самі винні, а не Зеленський: Батько загиблого Ярослава Журавля розповів, що ДБР не хоче розслідувати загибель сина

Дочка Ярослава Журавля з портретом загиблого батькаДержавне бюро розслідувань (ДБР) намагається уникнути розслідування кримінального провадження стосовно верховного головнокомандувача через загибель військового 137-го батальйону 35-ї ОБрМП Ярослава Журавля під Зайцевим у липні 2020 року. І раптова й скандальна заява главкома ЗСУ Хомчака, може бути узгодженою дією з загальним процесом, по прикриттю винних, аж до верховного главкома, котрий брав справу порятунку бійця у сірій зоні під особистий контроль, зазначають Патріоти України.

Про дії ДБР, котре перманентно звинувачують у залежності від команд з Банкової, це стало відомо від батька загиблого морпіха Сергія Журавля, який у суботу, 16 січня, отримав повістку в суд.

"Так, мені прийшла повістка з'явитися до Печерського суду Києва 26 січня о 12:30 у зал засідань №324 за заявою слідчого ДБР Максима Бойка, який не згоден із судовим рішенням, зобов'язуючим ДБР внести кримінальне провадження до Єдиного реєстру досудових розслідувань", – сказав нам Журавель.

Нагадаємо, раніше суд задовольнив скаргу батька загиблого під Зайцевим розвідника і зобов'язав ДБР почати провадження про нібито вчинення верховним головнокомандувачем Володимиром Зеленським дій, унаслідок яких не вдалося врятувати пораненого морпіха Ярослава Журавля. Військовий вирушив у складі евакуаційної групи рятувати пораненого товариша і сам потрапив під обстріл. Він кілька днів стікав кров'ю на полі бою, але так і не дочекався допомоги.

Журавель-старший сказав, що обов'язково приїде до Печерського суду: "Незважаючи на те, що мені до Києва їхати 500 кілометрів, я обов'язково там буду. Рано чи пізно, але правда восторжествує".

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак в інтерв'ю стверджував, що загибелі розвідників 137 батальйону можна було б уникнути, якби вони не порушили наказ і самовільно не вийшли в "сіру зону". Однак товариші по службі Журавля та Дмитра Красногрудя стверджують, що була розроблена операція і видані два бойових розпорядження, причому в другому йшлося про взяття ворожих позицій.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...