Хотіла стати міністром освіти: У Києві відпустили під заставу директорку школи, яка співпрацювала з окупантами

У Києві директорка школи, яку підозрюють у здачі позицій ЗСУ ворогові, вийшла на волю під заставу в розмірі 500 тисяч гривень. Вона допомагала російським військам, в обмін на обіцянку надати їй посаду міністра освіти після окупації України. Журналісти з посиланням на свої джерела повідомили, що підозрюваною нібито є Алла Душкіна, інформують Патріоти України.

"Обвинувачена мала проросійські погляди та підтримувала окупацію частини нашої держави. Вона співпрацювала з представником РФ, який брав участь у проведенні інформаційних акцій проти України та мав зв'язки зі спецслужбами країни-агресора… Винагороду за співпрацю їй обіцяли посаду міністра освіти при окупаційній владі", – йдеться у повідомленні.

Незважаючи на те, що офіційно прізвище зловмисниця правоохоронці не називали, у ТСН із посиланням на свої джерела розповіли, що це Алла Душкіна (Ратушна). До початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну жінка працювала директором приватної школи-саду в передмісті Києва. На момент слідства її усунули від роботи.

Підозрювану відпустили під заставу, призначену судом – 500 тисяч гривень. При цьому сама вона на перше засідання не прийшла, надавши довідку, що знаходиться на лікарняному. До роботи в приватному закладі жінка очолювала школу на столичному Печерську, але тоді мала інше прізвище – Ратушна. 2020 року вона опинилася в епіцентрі скандалу, коли намагалася очолити столичну школу. Зокрема, нібито вона погрожувала опоненту і на цей час із навчального закладу зникли важливі документи.

Наступне судове засідання за звинуваченням у державній зраді призначено на кінець серпня. Директору школи загрожує до 15 років позбавлення волі чи довічне.

Джерело: ТСН.ua

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...