Хотіли перейти від тероризму до ядерного апокаліпсису: ЗМІ дізнались, хто стоїть за наймасштабнішим фашистським інтернет-форумом Росії

Алішер МухітдіновФашистський інтернет-форум IronMarch.org ("Залізний марш"), який співпрацює з міжнародними націоналістичними організаціями, створив москвич узбецького походження Алішер Мухітдінов. Як повідомляє російська служба "BBC", він закрив майданчик в 2017 році, після чого зник, зазначають Патріоти України.

Форум "Залізний марш" створила людина, відома як Олександр Славрос. Його учасники хотіли перейти від тероризму до ядерного апокаліпсису. Деякі зараз сидять за вбивства і екстремізм.

Олександр Славрос був ідеологом: записував подкасти, знімав відеоролики, писав філософські есе і новели. Вони публікувалися на сайті Slavros.org, який був зареєстрований в 2011 році на ім'я Алішера Мухітдінова. Під ніком Alexander Slavros він також реєструвався в англомовних сервісах, де публікував саморобні плакати проти ЛГБТ, лібералів і троцькістів.

Сам Мухітдінов народився у впливовій узбецької сім'ї. Навчався на факультеті психології МГУ, потім перевівся на факультет політології, але був відрахований через пропуск іспиту з історії. Пізніше навчався на факультеті політології МДІМВ.

Однокурсниця Мухітдінова Євгенія Акуліна назвала його доброзичливим, ерудованим, ненав'язливим.

"Я категорично не підтримую такий погляд, але його позицію завжди слухала з цікавістю, за нею стояли знання", – сказала вона.

За словами колишнього однокурсника хлопця, він називав себе "метанаціоналістом".

"... смаглява шкіра, не зовсім російське обличчя. Очевидно, що ніякого відношення до російських нацистів він мати не міг. І в те, що американці називають white ethnostate [держава тільки для білих], Алішера б тупо не взяли. Він це прекрасно розумів, тому придумав власну ідеологію".

Колишні однокурсники згадують, що Мухітдінов носив тільки чорне – тактичний комбінезон з 15-ма кишенями, "як у Вассермана". Він також зрідка з "патріотичних міркувань" одягав діловий костюм від московської фабрики "Більшовичка". Славрос писав на форумі, що купує "мілітарі", тому що "цей одяг функціональний, і з поваги до предків-військових".

В кінці нульових Славрос брав участь в мітингу ультраконсервативного руху "Народний собор" проти гей-параду в Москві. Пізніше опублікував 100-сторінковий маніфест "Руху російської залізної молоді". Славрос проголосив себе "абсолютним володарем" руху, учасники якого ділилися на "витязів", "войовників" і "воєвод". Вони зобов'язані були носити форму, а жінки - косоворотки і спідниці в підлогу.

Колишній учасник "Залізного маршу" розповів, що спочатку форум не був таким вже фашистським. Вони хотіли перевернути "культуру політкоректності": "Це був притулок для людей, які не могли висловлюватися в інших місцях".

Останнє повідомлення на форумі було опубліковано в листопаді 2017 року. Після цього сайт і форум зникли, як і друкований чоловіком журнал Rope Culture.

"BBC" зазначає, що майданчики знаходилися на різних хостингах, ймовірно, їх видалив сам творець. Не виключено, що форум зник через хакерську атаку. У 2019 року в мережі з'явилися дані 1200 акаунтів, зареєстрованих на ньому.

Зараз Мухітдінов живе на південному заході Москви в трикімнатній квартирі і не перебуває в розшуку. Кореспонденту вдалося додзвонитися до чоловіка, однак розговорити він відмовився.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...