"Хтось нас здав, я вже прощався з життям": Український співак розповів, як ледь не загинув на фронті

Український співак, композитор, лідер гурту "Юркеш" Юрко Юрченко, який у складі батальйону "Карпатська Січ" захищає Батьківщину зі зброєю в руках, згадав, як мало не загинув на фронті під ворожим обстрілом. Та ситуація назавжди дала зрозуміти музикантові, що боятися не можна, а поле бою треба сприймати як зчиайне робоче місце, передають Патріоти України.

Прощаючись із життям, Юрченко навіть встиг зробити селфі, припускаючи, що воно може стати останнім у його галереї. Але на щастя артисту та його товаришам по службі вдалося врятуватися. Про це він розповів в інтерв'ю в ефірі радіо"Промінь".

Під обстріл музикант потрапив разом зі своїм командиром, а також Сергієм Лойком – журналістом, письменником, автором роману "Аеропорт" про героїчні події оборони Донецького аеропорту.

"Постійно виникають такі історії. Коли ти цілодобово перебуваєш під прицільним вогнем, ти сприймаєш це як даність. Коли ми вперше потрапили під обстріл, ми йшли з Володимиром, командиром мого батальйону, та Сергієм Лойком. Хтось нас здав, ми вийшли на поле і потрапили під обстріли. Я так швидко ніколи не бігав, і відразу зрозумів, навіщо каска. Падало все ближче і ближче, я вже попрощався з життям, зробив останнє фото. А поряд мій побратим каже: "Люди, ми зараз з вами знаходимося в кращому місці. Це велика для нас честь", – поділився артист.

Тоді ці слова видалися Юрченко дивними. Пізніше він зрозумів їхній зміст."Якщо людина заряджена на перемогу, вона вважає честю робити цю справу. Коли тобі страшно – ти стаєш тягарем для хлопців, цього не повинно бути. Це виважена, чітка позиція – розуміти, що це робота", – пояснив співак.

Виконавець усвідомлює, що життя бійця на фронті може обірватися будь-якої хвилини, тому постійно відчувати страх і тікати в надії уникнути обстрілу – справа марна.

"Насипають часто – і касетами, і фосфорами. Тікати від війни – дурна справа. Ніхто не знає, куди прилетить, а роботу треба робити, доставляти боєприпаси. Війна – це не тільки сидіти в окопах чи наступати. Це логістика, це якісь потрібні речі – навіть крем від комарів. У цьому процесі задіяно дуже багато людей. Все вже налагоджено і сьогодні працює, як годинник", – підкреслив Юрченко.

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...

"Може бути пауза, але на цьому наступ росіян закінчиться": Експерт сказав, що потрібно, аби зупинити ворога

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:05

Російські окупанти зараз атакують не лише в напрямку Часового Яру Донецької області. Ворог намагається діяти на кількох напрямках одночасно, заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти України. "В принципі росіяни будуть намагатися мак...