Кінець 25-річчю режиму антинародного соціалізму? У Венесуелі сильно захитався трон піл Мадуро

Чавес і Мадуро за час правління збанкрутували колись одну з багатших країн Латинської Америки

28 липня у Венесуелі проходять президентські вибори. Вони можуть покінчити з 25-річним соціалістичним правлінням, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Опитування виборців показали, що чинний президент Ніколас Мадуро може програти кандидату від опозиційної коаліції, дипломату у відставці 74-річному Едмундо Гонсалесу Уррутіу.

Але експерти кажуть, що підконтрольна уряду Національна виборча рада може не оголосити Гонсалеса переможцем, навіть якщо він отримає більше голосів. Незалежні спостерігачі називають ці вибори нечесними за стандартами авторитарного режиму.

Мадуро прийшов до влади після смерті Уго Чавеса. Він балотується вже на третій президентський термін.

Режим Мадуро займався різними порушеннями під час виборів: від заборони висування кандидатів і затримання членів опозиції до зміни виборчих дільниць і перешкоджання реєстрації виборців у країні та за кордоном. Суд заборонив балотуватися колишній депутатці Марії Коріні Мачадо, яка у жовтні виграла праймеріз та набрала 2.3 млн голосів.

Але опозиціонери вірять, що режим Мадуро може зазнати поразки.

"Це не тільки люди, які завжди були проти режиму, є багато людей, які роками були чавістами, які зараз відчувають безнадійність і хочуть кардинальних змін, які покращать ситуацію у Венесуелі", - сказав венесуельський журналіст Табата Моліна, який живе в Іспанії з 2021 року.

Жест солідарності: Малійські повстанці заявили, що готові передати Україні взятих у полон вагнерівців

неділя, 28 липень 2024, 21:22

Представники малійського повстанського руху "Постійна стратегічна платформа миру, безпеки та розвитку" або CSP-PSD, які взяли в полон кількох бойовиків російської ПВК "Вагнер", запропонували передати їх українській стороні, передають Патріоти України. ...

Всім вже "залив сала за шкіру": МЗС Польщі після крайньої заяви Орбана запропонувало Угорщині вийти з ЄС і НАТО, де її начебто "так не люблять"

неділя, 28 липень 2024, 19:00

Заступник голови МЗС Польщі підкреслив, що, на відміну від Орбана, його країна після повномасштабного вторгнення в Україну не веде бізнесу з Росією, "тому що це була атака як на Польщу, так і на США, на Європейський Союз і на НАТО". . Бартошевський пі...