Кінець китайської епопеї: "Мотор Січ" буде повернуто у власність держави найближчим часом", - секретар РНБО Данілов

На засіданні РНБО прийняли рішення про повернення у власність держави ПАТ "Мотор Січ" "в законний спосіб найближчим часом", люди, які вкладали кошти в підприємство, отримають компенсацію. Про це на брифінгу за підсумками засідання РНБО заявив секретар РНБО Олексій Данілов, зазначають Патріоти України.

"П'яте питання, яке ми розглядали на засіданні РНБО, - про стан виконання рішення РНБО від 1 березня 2018 року про невідкладні заходи щодо захисту інтересів держави у сфері авіабудування.

Мова йде про "Мотор Січ" у Запоріжжі. Прийняте відповідне рішення - згідно з цим рішенням підприємство "Мотор Січ" буде повернуто українському народу, буде повернуто у власність української держави в законний, конституційний спосіб найближчим часом", - підкреслив Данілов.

"Наші підприємства ОПК, які дивним чином опинилися в руках приватних, на сьогоднішній день кожне буде розглядатись окремо. І якщо підприємство є для нас важливим, стратегічно важливим, у законний спосіб ми будемо це робити з рештою підприємств.

Ті люди, які вкладали гроші, які інвестували в ці підприємства, обов'язково будуть отримувати відповідну компенсацію. Це робиться для нацбезпеки нашої країни", - додав він.

"Всі рішення, всі дії на території України будуть відбуватися згідно чинного законодавства. Жодного кроку за межами законодавства ми робити не будемо і не можемо.

Якщо інвестиції відбувались на Віргінські острови, то треба з'ясовувати з Віргінськими островами з'ясовувати ці стосунки. Якщо інвестиції відбувались на териорію України, ці гроші заходили офіційно, на наші підприємства, через наші банки і ми розуміємо, хто це, публічна, відкрита ситуація, таким інвестиціям буде 100% захист держави.

Захищати юрисдикції, які є офшорними, - у нас такого завдання немає", - пояснив Данілов, відповідаючи на питання журналістів.



"Той, хто каже, що війна має бути заморожена, ніколи не дивився на карту": Генерал Годжес вказав на головну проблему

субота, 4 травень 2024, 8:58

Україна не повинна погоджуватись на заморожування війни, оскільки для країни-агресора Росії це буде лише додатковим часом на підготовку наступного кроку. Москва вже неодноразово показувала, що не збирається дотримуватись жодних укладених угод. Таку дум...

Не треба їх переоцінювати? Ізраїльський військовий експерт пояснив, чого очікувати Україні від безпекових угод

субота, 4 травень 2024, 8:42

Безпекові угоди з країнами-партнерами, над якими наразі працює Україна, не варто переоцінювати. Вони здатні дати нашій державі воєнно-стратегічний і моральний запас міцності, однак це не комерційні контракти, за порушення яких введуть санкції для поруш...