Кличко розповів, скільки дронів-камікадзе ворог вранці спрямував на Київ. Монастирський - скільки збили по Україні

Саме Київ вранці був обраний росіянами як головна ціль. Сюди ж і спрямували більшість дронів.

Сьогодні зранку у Києві прогриміли п’ять вибухів. У бік столиці летіли 28 дронів, проте більшість з них збили сили ППО. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

«Один з них (вибухів, – ред.) в житловому будинку в Шевченківському районі. Рятувальники продовжують гасіння конструкцій будівлі та роботи з розбору завалів», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що врятували 18 мешканців будинку. Двоє перебували під завалами. Нещодавно дістали тіло загиблої жінки. Ще двох загиблих знайшли трохи пізніше. За попередніми даними, ще одна людина перебуває під завалами. Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Російські загарбники сьогодні, 17 жовтня, атакували Україну всього понад 40 іранськими дронами-камікадзе. Більшість з них збили українські військові.

Про це повідомляє міністр внутрішніх справ Денис Монастирськ й та речника Повітряних сил Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

"Не тільки в Києві були прильоти дронів, також були вони в Сумській, Дніпропетровській областях. Але загалом сьогодні зранку Україна була атакована 42 дронами, з них 36 було збито. Тобто була збита абсолютна більшість дронів, які летіли на нашу державу", - заявив Монастирський.

За його словами, у бік Києва окупанти випустили близько 30 дронів. Військові збили 25 безпілотників.

"Це дуже високий показник. Не досягла мети та масована атака, яка відбувалася сьогодні. Я думаю, що вона мала по своїм задумкам перевершити минулий понеділок та ракетний обстріл", - додав міністр.

Водночас речник Повітряних сил зазначає, що росіяни випустили по Україні 43 дрони. Ігнат закликав українців не заважати роботі військових та самостійно не збивати ворожі безпілотники.

"Летіли усі з півдня, 43. 37 знищено. І авіація, і зенітно-ракетні комплекси, і інші сили оборони були залучені. Щонайменше 86% - це знищені "Шахеди". Непоганий результат. Дайте військовим зробити свою роботу, не потрібно з вікна шмаляти", - заявив Ігнат.

Готують дітей до війни: Окупанти влаштували змагання з пілотування БПЛА серед школярів у Скадовську

п’ятниця, 17 травень 2024, 6:22

За даними національного спротиву, російські окупанти у тимчасово окупованому Скадовську влаштували для школярів змагання з пілотування БПЛА. Деталі: У повідомленні спротиву зазначають, що у турнірі з пілотування БпЛА змагалися школярі молодших класів (...

Сі Цзіньпін танцює на краю прірви: Китай збільшив експорт до РФ сировини для виробництва боєприпасів - ЗМІ

п’ятниця, 17 травень 2024, 2:35

У Пекіні лише кілька місяців, щоб довести Заходу лояльність справі миру і заморозити поставки Москві засобів, що дають змогу підтримувати війну. Китай різко збільшив експорт до Росії нітроцелюлози, яку можна використовувати для виробництва боєприпасів....