Коломоський переміг: Адміністрацію президента України всупереч закону про люстрацію очолить Андрій Богдан, - ЗМІ

Закон про очищення влади забороняє дерслужбовцям доби Віктора Януковича займати державні посади до 2024 року. Отже тепер чекаємо на пояснення гаранта держави та його юриста.

Указ про призначення радника президента України Володимира Зеленського з юридичних питань Андрія Богдана главою Адміністрації Президента України має з'явитися 21 травня, повідомляють джерела LB.ua, зазначають Патріоти України.

Адміністрацію Президента (АП) України очолить радник нового глави держави Володимира Зеленського з юридичних питань, адвокат Андрій Богдан. Про це повідомляє LB.ua із посиланням на власні джерела.

Співрозмовник видання прогнозує, що указ про призначення Богдана главою АП буде опубліковано ввечері 21 травня. Сам Богдан говорив, що на цю посаду Зеленський призначить "людину з найближчого оточення, якій він довіряє".

Богдан є адвокатом українського бізнесмена Ігоря Коломойського. За даними LB.ua, він не припиняв своєї адвокатської діяльності.
Богдан в інтерв'ю "Українській правді" 25 квітня заявив, що не зможе відмовити Зеленському, якщо той запросить його на посаду глави Адміністрації Президента.

Раніше повідомлялось, що за посаду голови АП точиться боротьба двох "крил" команди Зеленського. А також спроб Андрія Богдана добитися через Конституційний суд скасування закону, котрий мав прибрати перепони для його нової посади в АП.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...