"Коли хтось говорить про мир...": У Зеленського пояснили, чому РФ прагне сісти за стіл переговорів

Коли РФ сяде за стіл переговорів, це означатиме, що вона не програла війну та не буде нести жодної відповідальності. Про це в інтерв'ю Мосейчук Podcast заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, передають Патріоти України.

"Коли хтось говорить про мир, мовляв, Росія вам пропонує мир, вона говорить, так ми готові сісти за стіл переговорів, ми готові з вами домовитись, ми готові врахувати ваші інтереси. Росія говорить не це", – сказав він.

Подоляк підкреслив, що атака по "Охматдиту" та цивільному населенню – це абсолютно продумана та чітко спланована атака РФ. "І вона вирішує зовсім інші питання. Зрозуміймо, як мислить Путін. Він проводить величезну кількість геноцидних атак на території України. Фантастично обнулив міжнародне право", – сказав радник керівника ОП.

Він наголосив, що Путін не дотримується жодних конвенцій щодо ведення бойових дій, не дотримується жодних конвенцій, які так чи інакше регламентують обходження з військовополоненими чи цивільним населенням.

"Тобто навіть війна прописана в міжнародному праві, щоб все ж таки в 21-му столітті це не виглядало як дике варварство – те, що демонструє РФ. Путін все це порушує. Він не має відповіді взагалі від глобального політикуму. Він бачить, що чим більше підвищує ставки, то швидше сяде за стіл переговорів так званий. А для чого стіл переговорів йому потрібен? Як тільки він сяде за стіл переговорів – все, в цей момент відповідальність відсутня. От в момент, коли РФ сидить за столом переговорів, це означає, що Росія не програла війну, не буде нести жодної відповідальності, в тому числі за атаку на цивільне населення в "Охматдиті", не буде виплачувати ніякі репарації", – пояснив Подоляк.Він нагадав, що Україна воює, тому що не має виходу, на нас напали, а Росія воює, тому що хоче цього.

"Це план розгортання Третьої світової війни": Безсмертний пояснив, що криється за "мирними ініціативами" Орбана

вівторок, 16 липень 2024, 10:24

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який видає себе за миротворця і нібито прагне завершення війни в України, насправді може мати зовсім інші плани. Глава угорського уряду мріє про послаблення Європи й перегляд Тріанонського договору. Таку думку в і...

Не проукраїнська Ніккі Гейлі, як гадалося: Трамп обрав собі проросійського кандидата у віце-президенти. Що то за один

вівторок, 16 липень 2024, 9:32

8. "Трамп представив 39-річного сенатора від Огайо Джей Ді Венса як свого кандидата у віцепрезиденти. На тлі чимдалі голосніших розмов про "американську геронтократію" однозначно сильний крок. І ослаблення позицій Байдена. В котрого в команді явно брак...