Кому належить - невідомо: За наказом Байдена американський винищувач збив у небі над Аляскою неопізнаний об'єкт

США збили невідомий об’єкт, що летів у їхньому повітряному просторі біля узбережжя Аляски – лише через кілька днів після того, як вони збили китайську повітряну кулю-розвідника. Про збиття неопізнаного об'єкта повідомив у п'ятницю, 10 лютого, речник Пентагону, бригадний генерал Патрік Райдер, передають Патріоти України.

Представник Міноборони США заявив, що президент Байден наказав військовим збити об’єкт над водою з міркувань безпеки. Літак F-22 збив об'єкт за допомогою ракети "Сайдвіндер" над територіальними водами, які тепер вкриті льодом.

Не було жодних ознак того, що об’єкт був керованим, швидкістю його руху не вказується.

Того ж дня речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на щоденному брифінгу повідомив, що об'єкт летів на висоті близько 40 000 футів (близько 12 км) і був розміром з невеликий автомобіль. Це, за його словами, становило "обґрунтовану загрозу" безпеці цивільних польотів. Звідки взявся предмет, було незрозуміло. "Ми не знаємо, кому належить цей об'єкт", - сказав пан Кірбі.

"Не може бути й мови": Дві країни НАТО вперто тримаються за російські ЗРК і не дають їх Україні, - Forbes

вівторок, 7 травень 2024, 9:50

Як пише Forbes, Туреччина та Греція вперто тримаються за свої зенітно-ракетні комплекси російського виробництва і відмовляються передавати їх Україні попри вмовляння США, передають Патріоти України. На тлі загострення в Україні ЄС почав тиснути на Грец...

Знайшов, де шукати кохання та дружбу: На Росії арештували американського вояка, який приїхав на романтичну зустріч

вівторок, 7 травень 2024, 9:32

Минулого тижня в Росії затримали американського військовослужбовця, який приїхав у російський Владивосток на зустріч з жінкою, з якою мав романтичні стосунки, повідомляє NBCNews з посиланням на речника армії США . За словами чотирьох американських чин...