​Комусь радість, комусь горе: ЦВК відлучила від виборів Саакашвілі, Клюєва і Парасюка

Центральна виборча комісія (ЦВК) винесла кілька гучних відмов у реєстрації на вибори, чим викликала звинувачення в заангажованості. Найбільш гостро відреагував екс-президент Грузії, лідер партії "Рух нових сил" (РНС) Михайло Саакашвілі, який пообіцяв судитися з комісією і пікетувати її будівлю, зазначають Патріоти України.

Центральна виборча комісія 23 червня відмовила в реєстрації кандидатам від партії Міхеїла Саакашвілі «Рух нових сил». «Розглянувши відповідні документи, ЦВК відмовила у реєстрації кандидатів, включених до виборчого списку «Руху нових сил» у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та кандидатів, висунутих в одномандатних виборчих округах», – повідомила комісія.

Центрвиборчком нагадав, що позачергові вибори були призначені указом президента від 21 травня.

«Відтак, розгляд 8 травня на засіданні політради партії «РНС» питань, пов’язаних з участю партії у позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, не міг бути здійснений», – заявили у ЦВК.

Комісія також вважає, що позачерговий з’їзд «Руху нових сил», що був скликаний 10 червня та на якому було затверджено виборчий список кандидатів, «відбувся у порушення вимог статуту цієї партії».

Також на засіданні 23 червня комісія відхилила заявку глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва, висунутого Ліберальною партією (ЛП) по округу № 46 з центром в Бахмуті. Той факт, що Клюєв хотів балотуватися від політичної сили, важливий: в цьому випадку документи в ЦВК може принести не сам кандидат, але представник партії-суб'єкта висування. За Клюєва це зробив глава Ліберальної партії. Але екс-глава АП все одно не пройшов по цензу осілості (5 років).

На виправдання відмови ЦВК посилається на інформацію з правоохоронних органів. "Генеральна прокуратура України має обґрунтовані відомості, що Клюєв А.П. І не перебував на території України з лютого 2014 року. Додані до заяви Клюєва А.П. документи не дають підстав для встановлення факту його проживання в Україні протягом останніх п'яти років, а значить, Клюєвим А.П. не виконана вимога Конституції України і Закону про проживання в Україні протягом останніх п'яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України від 21 липня 2019 року", - йдеться в постанові ЦВК.

Як повідомляє ОПОРА, на засіданні комісії представник ЛП переконував, що Клюєв мов обрав для місця проживання окупований Донецьк, який формально вважається українською територією.

На тому ж засіданні ЦВК відмовила і народному депутату Володимиру Парасюку (позафракційному), який в Раду нинішнього - восьмого - скликання був обраний по мажоритарному округу №122 у Львівській області. На ці вибори він планував балотуватися шляхом самовисування.

У постанові Центрвиборчкому пояснюється: Парасюк повинен був особисто внести заставу, підкріпивши її квитанцією з банку із зазначенням свого прізвища. Але, судячи з квитанції, за депутата вніс гроші якийсь Андрій Миколайович Фединяк (правда, в призначенні платежу вказано, що це "застава кандидата в народні депутати України Парасюка Володимира Зіновійовича".

Ще один народний депутат Аркадій Корнацький (позафракційний) отримав відмову за те, що не подав зобов'язання в разі обрання в парламент припинити діяльність, несумісну з депутатською роботою.

Цікаво, що цю ж причину ЦВК висунула, щоб відмовити таким собі «клонам» П.В. Третьякову і О.В. Третьякову, які намітили для себе округ №219 в столиці.

З цього ж округу буде знову балотуватися заступник голови фракції "Блок Петра Порошенко" (БПП) Олександр Третьяков. У постанові ЦВК кажуть, що 21 червня комісія отримала заяву Третьякова, зареєстрованого кандидатом у народні депутати 22 червня, з проханням "вдатися до відповідних заходів з метою недопущення порушення умов для вільного формування виборцями своєї волі і їх вільного волевиявлення при голосування", чому, на думку, нардепа можуть перешкодити його однофамільниці, які збиралися балотуватися шляхом самовисування.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...