Конгресмен зі США порівняв українців з "гарматним м’ясом", у МЗС України відповіли

Конгресмен-республіканець зі США Пол Госар запропонував президентам України та Росії провести переговори в Аризоні, при цьому звинувативши Захід у "використанні українців як гарматного м’яса". На це вже відреагували в МЗС України. Свою заяву Госар опублікував на власному сайті, передають Патріоти України.

"Світ бачив достатньо смертей і руйнувань між Росією та Україною. Країни Заходу, здається, не проти використання українців як гарматного м’яса і не зацікавлені в деескалації. Я не дипломат. Але я не можу більше мовчати, оскільки смерть і руйнування не тільки не припиняються в Україні, а й фінансуються моєю власною країною", – йдеться в заяві американського конгресмена.

Він також запросив президентів України та РФ до переговорів. "Я змушений запросити президентів Путіна та Зеленського до Аризони, щоб розпочати переговори щодо деескалації ядерної напруженості, припинення війни, смертей та руйнувань, які мучать обидві країни", – написав Госар.

Що відповіли в МЗС

Речник українського МЗС Олег Ніколенко назвав абсолютно неприйнятним порівняння українців з "гарматним м’ясом" з боку конгресмена.

"США добре відомі цінності, за які бореться український народ – свободу, демократичний розвиток, верховенство права та повагу до прав людини. Ставити під сумнів підтримку України – давати Путіну зелене світло на продовження вбивств українців та знищення демократії", – йдеться в повідомленні Ніколенка.

Він також наголосив, що наближення виборів не має перетворювати політиків на "відірваних від реальності популістів".

Речник МЗС також висловив переконання, що висловлювання окремих конгресменів не вплинуть на продовження двопартійної підтримки України з боку США.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...