Контратаки ЗСУ у Сєвєродонецьку залишать вразливими інші позиції росіян, - ISW

Контратаки українських військових у Сєвєродонецьку привертатимуть туди більше уваги російських військових, що залишить уразливими їхні позиції на інших напрямках. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у зведенні за 5 червня, передають Патріоти України.

Так, попри те, що російські війська направляють техніку та війська в район Сєвєродонецька і Лисичанська, українські військові провели успішну контратаку там за останні 48 годин та витіснили росіян до східної околиці Сєвєродонецька.

"Українські контратаки в Сєвєродонецьку, імовірно, змусять російських командирів відправити в цей район додаткові підрозділи та техніку, щоб зупинити успіхи України", - кажуть в ISW.

Експерти додають, що увага російських військ до Луганської області залишатиме вразливі місця на інших напрямках бойових дій, зокрема в Харківській області та вздовж південної осі.

"ЗСУ, імовірно, прагнуть використати зосередження Росії на Сєвєродонецьку для проведення контратак на інших напрямках", - зазначають в Інституті.

В ISW також зазначають, що здатність українських військ успішно контратакувати Сєвєродонецьк, який є наразі пріоритетним районом бойових дій для Кремля, також свідчить про зниження бойової потужності російських військ в Україні.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...