Контрнаступ ЗСУ уже скоро: У NYT розповіли, де може бути завдано потужного удару по військах РФ

Сили оборони України можуть піти в контрнаступ на півдні. Очевидною метою є окупований Мелітополь, який розташований між двома автострадами і критично важливою для військ РФ залізницею. У разі звільнення Мелітополя, ЗСУ розділять південні та східні угруповання російських окупантів, що послабить їхні позиції на лівобережжі Херсонської області, а логістика із захопленого Криму буде в зоні досяжності української артилерії. передають Патріоти України.

Видання The New York Times пише, що ЗСУ обмежені в проведенні своїх військових операцій на сході країни, оскільки окупанти там серйозно зміцнилися. Тому, ймовірно, буде обрано інше місце для наступу - південь України.

Як вважають військові аналітики, саме південь виглядає найбільш перспективним напрямком для нанесення удару. РСЗВ HIMARS охоплює більшу частину Запорізької області, що вже змусило окупантів пересунути свої склади і командні пункти. У статті йдеться про те, що очевидною метою для армії України може стати Мелітополь, який розташований між двома автострадами і критично важливою для російських окупантів залізницею.

Якщо ЗСУ вдасться звільнити Мелітополь, російські війська на території України будуть розділені. Ситуація послабить позиції окупантів на лівобережжі Херсонської області та їх логістику. В такому випадку підкріплення може прийти тільки з окупованого Криму, який опиниться в зоні досяжності артилерії української армії.

Втім, наголошується в матеріалі, операція не буде простою, оскільки загарбники вибудували оборонні лінії по всьому фронту на півдні і навколо Мелітополя. Вони побоюються знищення сухопутного коридору до Криму.

"Ми бачимо, що навколо Мелітополя і в Криму накопичується якась техніка, але наблизити її не можуть. Вони хотіли б, але наші сили не дають їм шансу" – зазначила представниця Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк. Підкреслюється, що Україна інтригує окупантів Росії, щоб вони думали, де і коли українські війська можуть завдати удару. Для цього ЗСУ цілеспрямовано підтримують напругу в напрямку Мелітополя.

Кремль шантажує ядерною зброєю, однак на фронті зараз відбуваються важливіші речі - ГУР Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 19:42

Представник української розвідки Андрій Юсов назвав російські ядерні погрози постійною практикою Кремля і наголосив, що значно цікавіші та важливіші речі відбуваються безпосередньо на фронті, передають Патріоти України. «Те, що мають, тим і брязкають (...

Ганьба Х***ла: У Путіна влаштували істерику через послів, які бойкотували інавгурацію

вівторок, 7 травень 2024, 18:43

Посли, що не прийшли на інавгурацію Путіна, забули, навіщо перебувають у Москві, вважає помічник очільника РФ Юрій Ушаков. Про це помічник Путіна заявив 7 травня, передають пропагандистські агентства РФ, передають Патріоти України. "Вони забувають, за ...