Контрудар у тил російським окупантам: Аналітик розкрив деталі 'ідеальної операції' ЗСУ на Правобережжі Дніпра

Контрудари Збройних сил України по позиціях російських окупантів у Херсонській області є "ідеальною диверсійною операцією", заявив військовий аналітик Том Купер. Як пише він у своєму блозі, причиною є те, що тут на нечисленні БТГ російських військ припадає занадто багато території, передають Патріоти України.

Експерт пояснив, що зазвичай одна середня БТГ повинна захищати лінію фронту в 7-8 км, а у ворога одна БТГ тут розтягнута на 20-25 км фронту. Однак незважаючи на це ЗС РФ має досить живої сили і дві лінії оборони навколо Херсона, а третя зараз активно споруджується.

Контрудар ЗСУ на південному напрямку

Як би там не було, бійці 60-ї та 63-ї бригад ЗСУ добре себе показали за останні два дні. Спочатку звільнили Давидів Брід, зробили оманливий удар в південному напрямку, щоб далі повернути на схід.

А потім вдарили в тил лінії фронту РФ між Білою Криницею і Новогригорівкою. Завдяки цьому проникнення за лінію фронту вийшло вже настільки ж глибоко, настільки і широко. Однак ЗС РФ зупинили просування на рубежі між Сухим Ставком і Брускінським.

Другий напрямок для ЗСУ знаходиться в районі Снігурівки. Купер впевнений в тому, що тут не має сенсу атакувати позиції РФ в лоб. Він додав, що крім звільнення Давидова Броду ніяких візуальних підтверджень про події на тій території немає. Хоча їх виявилося достатньо, щоб ЗС РФ панічно покинули Миколаївку.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....