Козак-2М1: ЗСУ отримають бронеавтомобілі із запасом ходу в тисячу км

Цей транспортний засіб має допрацьовану підвіску і кузов.

Невдовзі нова броньована машина "Козак-2M1" надійде в підрозділи української армії. Перші поставки у десантно-штурмові війська та Сили спеціальних операцій повинні відбутися уже у другій половині 2021 року, передають Патріоти України з посиланням на Armyinform.

Доробка і випробування цих автомобілів зайняли, в цілому, декілька місяців. Як відомо, військовий автомобіль "Козак-2М1" був розроблений НВО "Практика", а в 2019-2020 роках успішно пройшов державні випробування. Автомобіль був рекомендований до взяття на озброєння ще в квітні минулого року.
Якщо порівнювати цей автомобіль з його попередником "Козак-2", то він відрізняється не лише допрацьованим кузовом, а і відмінними ходовими якостями. Задля цього конструктори передбачили незалежну підвіску усіх колес з ходом до 260 мм. При цьому кліренс машини складає 500 мм, завдяки чому вона зможе долати брід глибиною до 1,2 м. Запас ходу тепер дорівнює тисячу км.
Рівень захисту автомобіля від стрілецької зброї - STANAG 4569 level 2, якщо ж мова йде про протимінний захист - level 3a. Основне озброєння допрацьованої машини - 12,7-мм кулемет, який встановлений на броньованій турелі.
Повна маса автомобіля "Козак-2М1" складає 12 т, при цьому автомобіль може перевозити до восьми людей. Силова установка – турбодизельний двигун IVECO на 5,9 л з потужністю 280 к. с. З ним в парі працює 6-ступінчата МКПП ZF.

Велика небезпека? Армія Путіна знайшла слабке місце в обороні ЗСУ і спробує наступати, - експерт

вівторок, 7 травень 2024, 15:30

Оборона української армії в районі села Очеретине Донецької області виявилася найслабшою. Російська окупаційна армія скористалася цим, намагається вводити на цю ділянку фронту нові сили та нарощувати зусилля. Таку думку OBOZ.UA висловив ексзаступник на...

У Повітряних силах розповіли про навчання пілотів на F-16

вівторок, 7 травень 2024, 14:56

В Україні очікують якнайшвидшого прибуття винищувачів F-16. Тим часом українські пілоти проходять три етапи навчання та підготовки для опанування судна. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Па...