Кредит МВФ вже ж отримали: "Слуги" обговорять із Зеленським звільнення голови Нацбанку

Яків Смолій заявив про свій намір залишатися на посаді до кінця каденції - 2025 року, але у нардепів є своя думка із цього приводу.

Яків Смолій. Фото: прес-служба НБУ.

Група народних депутатів з фракції "Слуга народу" 1 липня зустрінуться з президентом Володимиром Зеленським, щоб обговорити низку питань, серед яких - звільнення голови Національного банку Якова Смолія. Про це свідчить фрагмент листування, який із зали Верховної Ради опублікували "Букви", передають Патріоти України.

"Наша група першою зустрічатиметься з президентом завтра о 17:00. Пропоную обговорити питання заздалегідь", - йдеться у першому повідомленні в чаті "слуг".

На цю пропозицію один із учасників депутатського чату запропонував обговорити з Зеленським звільнення Смолія. "НБУ - звільнення голови. СБУ - безпрецедентні повноваження, які зараз вписуються в законопроєкт СБУ профільним комітетом (безперешкодний доступ...)", - йдеться у тексті.

Раніше Смолій заявив про свій намір залишатися на посаді до кінця каденції - 2025 року. "Для голови Національного банку закон передбачає термін каденції 7 років, і є вичерпний перелік підстав, за якими може бути змінений голова НБУ. Голова Національного банку призначається і звільняється за поданням президента, а затверджується Верховною Радою. У мене термін каденції завершується в 2025 році. Тобто ще є час і багато завдань, які ми повинні здійснити", - сказав Смолій в інтерв'ю BBC.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...