Кремль переконаний, що все прорахував: Путін вважає, що Росія зможе повільно поглинути Україну, - ISW

Очільник Росії Володимир Путін вважає, що Росія може повільно поглинути Україну шляхом поступового наступу і виснажити українські сили, передають Патріоти України з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Військові аналітики вважають, що хоча українська операція в Курській області, схоже, має вплив на російських військових на оперативному рівні, вона не змінила стратегічне мислення очільника Росії Володимира Путіна.

За оцінками ISW, Путін вважає, що Росія може повільно поглинути Україну шляхом поступового наступу і що Росія може досягти своїх цілей шляхом війни на виснаження проти українських сил.

Ці оцінки роблять Путіна несприйнятливим до мирних переговорів на інших умовах, окрім капітуляції України і Заходу перед його вимогами.

Ключові висновки ISW за 3 вересня:

  • Російські війська завдали удару по цивільній інфраструктурі та військовому навчальному закладу в Полтаві двома балістичними ракетами "Іскандер-М", вбивши і поранивши значну кількість людей.
  • Більш широкий вплив українського вторгнення в Курську область на війну і будь-яке передбачуване дипломатичне вирішення війни поки що не зрозуміле, і оцінка цього впливу є передчасною.
  • Спроби оцінити вплив українського вторгнення на цьому передчасному етапі, швидше за все, призведуть до часткових і неточних висновків щодо здатності України змінити траєкторію конфлікту і готовності Кремля до мирних переговорів на прийнятних умовах.
  • Агентство Reuters повідомило, що США розглядають можливість надати Україні ракети великої дальності класу "земля-повітря" (JASSM), але Україна не отримає ці ракети протягом декількох місяців.
  • Очільник Росії Володимир Путін завершив свій візит до Монголії підписанням угод, які зміцнюють двосторонні економічні зв'язки та тристоронні енергетичні відносини між Росією, Монголією та Китайською Народною Республікою (КНР).
  • Президент Південно-Африканської Республіки Сиріл Рамафоса і Президент Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпін опублікували спільну заяву, в якій високо оцінили зусилля один одного у вирішенні проблеми війни в Україні.
  • Нещодавно російські війська просунулися вперед поблизу Торецька і Покровська та на південний захід від Донецька.
  • Російська окупаційна влада продовжує рекламувати російську військову службу серед цивільного населення в окупованій Україні.

Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...

Коли усвідомлюєш, що розплата неминуча: "Мачо" Шуфричу в суді стало погано, викликали лікарів

середа, 4 вересень 2024, 22:55

Нестор Іванович два десятка років підігрував Москві, да так, що вважав державної зради йому ніколи не "пришиють". До Печерського райсуду Києва під час підготовчого засідання у справі екснардепа від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Нестора...