"Кремль поставив міжнародну спільноту перед необхідністю серйозно перекроїти геополітичний ландшафт, прибравши агресивну Росію", - Голобуцький

"Після ухвалення закону про ленд-ліз і утворення на базі «Рамштайн» альянсу 43-х з обох боків фронту почали вже предметно задаватись питанням «а що далі». З нашого боку відповіді за 70 днів війни кардинально змінились – більше немає сподівання на переговори і примирення як єдиний спосіб припинення війни", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Ба більше: офіційний Київ після десятків переговорів дійшов остаточного висновку, що без критичного ослаблення росії жодна мирна угода з нею не може мати гарантій. Просто ніхто ті гарантії не зможе забезпечити.

Секретар НРБО Данилов 2 травня висловився з цього приводу: «З Росією ми можемо підписати лише її капітуляцію». Це єдиний документ, який не перенесе війну «на завтра», на більш зручний для росії час.
Отже чого не буде – це «мирної угоди». А варіанти того, що буде, озвучили і союзники: «максимальне ослаблення росії», і глава ГУР Буданов. «Є усього два варіанти, як [ця війна] може закінчитися.
Перший — розділення Росії на три і більше частини.
І другий — відносне збереження територіальної цілісності РФ при зміні керівництва країни.
В останньому випадку новий керівник скаже, що РФ ні при чому в усіх цих процесах, це був хворий диктатор, а країна тут ні до чого. У цьому випадку Росія віддасть усі окуповані нею території — від островів Японії до Кенігсберга [нинішній Калінінград], який належить Німеччині».
Російські військові експерти схиляються до другого варіанту (ну звісно – вони звикли жити у величезній країні). Формулюють це як очікування «1905 року»: дестабілізація, заколоти і вимоги змінити «царя». А щодо можливого оголошення масової мобілізації, яке прогнозують на «9 мая», то тут вже з острахом прогнозують повноцінний «1917-й»: купа злобних голодних озброєних маргіналів, що знесе черговий «Зімній».
Отже, в росії просто бояться ескалації ситуації і перетворення війни на масову. І очікують найгіршого – в сенсі, повноцінного контрнаступу України на території РФ. Ніхто при тому не задається питанням «А воно Україні треба?». Підстави формулюють в традиційний російський спосіб: «вони наступатимуть, бо можуть і матимуть ресурси для цього».
Але єдине, чого ми насправді потребуємо, - це гарантованого миру, гарантій, що ніколи на нас більше не посуне орда зі Сходу.
Тому для нас якраз прийнятніший варіант з демонтажем імперії на безпечні національні території. Як максимум: міжнародний протекторат вздовж кордонів з Україною, країнами Балтії і Фінляндією. Буферна демілітаризована зона. Можливо, взагалі біосферний заповідник без населення. Плюс ослаблення санкціями і мінімум на найближчі 100 років прискіпливий контроль територій екс-РФ щодо всього.
Байден сьогодні не дарма назвав війну в Україні «поворотним пунктом історії, який трапляється раз на 6-8 поколінь»: це факт, через 80 років після 2СВ Кремль поставив міжнародну спільноту перед необхідністю дуже серйозно перекроїти геополітичний ландшафт, прибравши агресивну росію. Наступне «планетарне перекроювання» буде вже за участі Китаю і так само через покоління. Диспетчери теперішнього «поворотного пункту» - ми".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...