Кремль знову запропонував Банковій "газовий "хабар", - ЗМІ

«Кремль знову запропонував газовий «хабар» – у статті під таким заголовком газета «День» коментує газові домовленості з Росією. На думку експерта видання, президента центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайла Гончара, підписаний протокол з юридичної точки зору є нікчемним, зазначають Патріоти України.

«Це – своєрідна газова «Мінська домовленість», що є аналогом сумнозвісних однойменних домовленостей із «врегулювання на Донбасі». Гончар переконаний: факт першого підпису під протоколом особи, яка не має функціонального стосунку до предмету переговорів, зайвий раз вказує на те, що існують закулісні домовленості політичного характеру. Вони виникли в Парижі під час зустрічі Зеленського і Путіна. І далі вся конструкція переговорів і потенційних контрактних відносин стала перебудовуватися під політичний алгоритм непевного компромісу, контури якого зараз спостерігаються, вважає експерт.

Росіяни будуть весь час демонструвати цей папірець і говорити, що наші ж президенти домовилися. Тому з цієї точки зору перемога піррова, бо вона дає «Газпрому» можливість в будь-який момент зіскочити з контракту. До того ж, ніде ніяких наслідків не зазначено за недотримання взятих на себе зобов’язань. Тому й виникають припущення, що ці домовленості є елементом більш широкого пакету, де українська сторона, перебувючи у виграшній позиції, пішла на значно більші поступки, ніж могла би піти.

Щоб виграти, українській владі в цій ситуації, на думку експертів газети, треба зайняти максимально публічну позицію, і зосередитися на трьох позиціях: недопущення транзитного контракту на означених в протоколі умовах; недопущення підписання будь-яких контрактів по імпорту російського газу до деокупації Криму та ОРДіЛО та блокування у будь-який спосіб «Північного потоку-2».

Під час акції «Червоні лінії для Зе». Київ, 8 грудня 2019 року

Запеклі бої на Донбасі: ЗСУ вибивають росіян з Красногорівки

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:50

Російські штурмові групи проникли на територію вогнетривкого заводу у місті Красногорівка Донецької області. Підрозділи ЗСУ вибивають їх звідти. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця підполковник Назар Волошин ...

Наздогнала кара: В Україні ліквідували командира групи спецназу ГРУ, якого судили за воєнні злочини в Чечні

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:44

Українські воїни ліквідували окупанта - командира спецназу з Бурятії. У 2007 році він був засуджений за скоєння воєнного злочину в Чечні: розстріл на дорозі шести цивільних, включно з вагітною жінкоюПроте вбивця втік перед оголошенням вироку, тож карма...