Кремль зробив ставку на затяжну війну: Маломуж пояснив, як Україна може зламати плани противника


Росія прагне затяжної війни, щоб виснажити ресурси України та Заходу, роблячи ставку на втому європейських країн і ймовірну зміну президента США, який може припинити підтримку війни. У Росії вважають, що в такій ситуації Україна погодиться на всі їхні умови, а російська армія зможе проводити наступальні операції в інших регіонах, передають Патріоти України.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA розповів керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж. Однак, за його словами, Україна здатна протидіяти цим намірам ворога через проведення альтернативних операцій, таких як на Курщині. Такі дії дезорієнтують ворога, порушують його оборону та змушують маневрувати в умовах нестачі ресурсів.

Як зазначає Маломуж, Росія втратить перспективу як у військовому, так і в економічному плані, але не настільки, щоб повністю втратити здатність протистояти. На початку війни звучали прогнози, що санкції Заходу "поставлять Росію на коліна" і вона не зможе тривало воювати. Однак виявилося, що вона має достатні ресурси і підтримку від третіх країн. Росія налагодила співпрацю з країнами БРІКС, Іраном, Північною Кореєю, Китаєм, частково з Туреччиною та активізувала свій ВПК. Путін розраховує на затяжну війну, і щоб протидіяти цьому, потрібна ефективна стратегія.

"І ми починаємо ламати цю стратегію. Ми маємо відмовитися від стереотипу затяжної війни на довгі роки. Ми бачимо, що українським Генштабом готуються альтернативні операції на кшталт Курської. Мають бути ще. А якщо Брянськ? А якщо Бєлгород? А підготувати стратегічну операцію на окупованих територіях, де ворог не очікує, де він не має укріпрайонів?

Це стратегічні підходи, які дезорієнтують противника, розбалансовують його війська та оборону, він губиться, він не може маневрувати, у нього недостатньо ресурсів… Ось тут уже і перспектива краху Росії у 2024-2025 роках стає реальною", – зазначив експерт.

Маломуж наголосив, що Росія сама по собі не розпадеться. Завдяки своїм ресурсам вона здатна продовжувати затяжну війну. Населення буде жити в бідності, ще більше затягуватиме паски, але війна триватиме. Навіть без оголошення мобілізації російська армія знайде нові ресурси, а ВПК продовжить виробляти десятки нових танків, БТРів та отримуватиме ракети від союзників, що дозволить Росії вести тривалу війну.

"А механізми протидії – рішення, що дають змогу дезорієнтувати противника, вивести його з рівноваги, розбалансувати наступальну операцію за рахунок наших ударних форматів. І, звісно, вирішальний момент для 2024-2025 років – підготовка стратегічних операцій зі звільнення територій України", – додав експерт.

"Напад на Білорусь - це третя світова війна": Лукашенко вирішив пригрозити "ворогам"

вівторок, 17 вересень 2024, 20:14

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив "супротивникам" у разі нападу на його країну. Про це пише Belta, передають Патріоти України. Лукашенко заявив, що "напад на Білорусь – це третя світова". "Хочу попередити наших супротивн...

Пєсков вже обурився: Meta перекрила російським пропагандистам "джерела впливу" в Мережі

вівторок, 17 вересень 2024, 20:02

Компанія Meta, якій належать платформи Facebook, Instagram, WhatsApp і Threads, у понеділок, 16 вересня, заборонила користуватись своїми додатками пропагандистській медіагрупі Russia Today та іншим російським державним ЗМІ по всьому світу. У Компанії з...