Кремлю не можна вірити: У Міноборони розповіли, скільки разів Росія порушувала перемир'я за 9 років війни

За дев'ять років війни Російська Федерація жодного разу не дотримувалася домовленостей про перемир'я. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

"За дев'ять років війни РФ жодного разу не дотримувалася домовленостей про перемир'я. Всього за час боїв періоду АТО було 11 спроб встановити більш-менш стійкий режим припинення вогню, про що сторони домовлялися в рамках Тристоронньої контактної групи...", - розповіла вона.

Проте всі "перемир'я" були зірвані навмисними діями ворога. "Наприклад, під час так званого "всеосяжного весняного перемир'я" 2018-го за 22 дні проголошеної "тиші" ворог здійснив щонайменше 153 обстріли, в результаті яких шестеро українських військовослужбовців загинули, 12 отримали поранення", - зазначила заступник міністра.

Вона також нагадала, що під час проведення операції Об'єднаних сил Україна ще кілька разів домовлялася про двостороннє припинення вогню, проте його результати були аналогічними попереднім.

"Тільки в 2019 році бойові втрати української армії на Донбасі склали 97 загиблих. У 2020-му до початку останнього, липневого перемир'я, гине ще 32 військовослужбовців ЗСУ, 220 поранені", - повідомила Маляр.

За її словами, 27 липня 2020 року офіційно розпочався черговий "повний і всеосяжний режим припинення вогню", проте ворог його дотримувався лише півгодини. Зокрема, близько 00:20 окупанти обстріляли підрозділи 36-ї окремої бригади морської піхоти, а ще один обстріл був зафіксований близько 9 ранку.

"Нарешті, з 27 липня 2020 року по 27 липня 2021 року зафіксовано понад 2 тис. ворожих обстрілів. Тому тільки виведення військ Росії з території України означатиме реальне припинення вогню і закінчення агресії", - підкреслила заступник міністра.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...