Кремлівський "многоходовщик" догрався: Тисячі американських військових перекинуть з Німеччини у Східну Європу як сигнал Путіну, - ЗМІ

Маніакальне бажання експідполковника КДБ показати "кузькіну мать" в десятки разів потужнішому НАТО знаходить закономірний результат. Кілька років дошкульних провокацій спонукали Захід не до поступок агресору, що ведуть лише до поразки, а до адекватних дій

Міністр оборони США Марк Еспер у понеділок представить американському президентові Дональду Трампу варіанти виведення тисяч американських військових з Німеччини, багато з яких будуть відправлені в Східну Європу, повідомляють Патріоти України з посиланням на AFP.

У Пентагоні заявили, що план передбачає скорочення постійної присутності американських військ у Німеччині на 9,5 тисяч осіб до 25 тисяч військовослужбовців. Деякі з цих 9,5 тисяч військових повернуться до США, а інших переведуть в країни Східної Європи.

За словами представника Пентагону, ці зміни стануть сигналом для президента РФ Володимира Путіна, чиї військові амбіції підтвердила анексія Криму в 2014 році. Поки невідомо, в яку саме європейську країну можуть бути направлені військові США, але Трамп говорив з польським президентом Анджеєм Дудою про американську присутність у Польщі.

До цього, в моменти загострення відносин з Москвою, НАТО перекидало війська до близьких до Росії країн тільки тимчасово, але тепер американська сторона може звільнитися від колишніх зобов’язань.

Також одне з джерел у Пентагоні повідомило, що перекидання військовослужбовців буде проводитися на основі двосторонніх угод між США і країнами-партнерами, а не під егідою Північноатлантичного Альянсу.

За словами одного зі співрозмовників AFP, нова можлива система ротації забезпечує велику гнучкість і високий рівень непередбачуваності, що робить її серйозним сигналом для Росії.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...