Київ в очікуванні візиту "фрау Ріббентроп": У Зеленського вимагатимуть від канцлера ФРН угоди на мільярдні компенсацій через "Північний потік-2"

Україна ставить перед собою завдання не просто отримати компенсацію від Німеччини за запуск Північного потоку-2. Як тільки українська газотранспортна система втратить свої позиції, нове військове вторгнення Росії стане більш вірогідним. Тому Київ вимагатиме гарантій багатомільярдних інвестицій в українську енергетику і сферу оборони держави. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, зазначають Патріоти України.

У коментарі РБК-Україна чиновник, розмірковуючи про майбутню зустріч Зеленського і Меркель у Києві, сказав про те, що українська сторона зацікавлена не в умовних, а реальних компенсаціях у зв'язку із запуском СП-2. Зниження статусу ГТС збільшує ймовірність нового російського військового вторгнення в Україну.

"Як тільки росіяни прибирають з дошки такий суттєвий актив, як наша ГТС, то ціна вторгнення для них суттєво зменшується. І компенсувати це, умовно кажучи, тим, що ми Вам протягом трьох років сплачуватимемо по 500 мільйонів - це так не працює, це тоді не система стримувань і противаг", - вважає Подоляк.

Чиновник підкреслив, що Україна у вигляді відшкодування збитку у зв'язку з введенням до експлуатації Північного потоку-2 вимагатиме стратегічних інвестицій у сферу енергетики і обороноздатність країни. Йдеться, у тому числі, і про багатомільярдні інвестиції у відновлювані джерела енергії, причому в проекті повинні взяти активну участь європейські та німецькі компанії. І тоді Берлін буде безпосередньо зацікавлений у тому, щоб Росія не пішла на нову військову інтервенцію проти України.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...