Ламається хребет режиму Путіна: Арестович назвав причини удару по ТЦ у Кременчуку

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович у своєму Telegram-каналі прокоментував здійснення Збройними силами РФ ракетного удару по торговому центру "Амстор" у Кременчуці. За його словами, російська армія перейшла до відвертого терору, оскільки в силу нових рішень Євросоюзу, країн G7 і членів НАТО кремлівський режим усвідомлює, що війну загалом програно, передають Патріоти України.

Арестович вважає, що завдання ударів із боку ЗС РФ по цивільних об'єктах має низку причин. Перша причина, на думку радника, не має логічного пояснення, бо Кремлю так хочеться. Наступна причина полягає в тому, що російські військові мстять за те, що останнім часом ЗСУ завдають більш точних і результативних ударів по противнику.

Далі він зазначив, що удари по цивільній інфраструктурі є реакцією Кремля на нові рішення ЄС, G7, країн НАТО, які фундаментально змінюють зміст і перспективи війни. Йдеться про гарантовану підтримку України світовою спільнотою на тлі соціального "просідання" Російської Федерації, коли в умовах санкцій вона скочується в "кам'яно-вугільний вік".

Також урядовець уточнив, що російська влада переживає психологічний надлам через зруйновані задуми перемогти Україну та через розуміння того, що війну програно на конкретному полі бою.

"І непросто програно — з хрускотом ламається самий хребет путінського режиму, його здатність продавати світові ресурси й торгувати натомість — страх", — пише він.

На закінчення радник глави ОП написав, що кожен удар російських військ, унаслідок якого гинуть сотні мирних громадян — пенсіонерів і дітей, негайно прискорює ухвалення нових рішень західних союзників. Зокрема, він підкреслив, що саміт "Великої сімки" показав згоду Заходу в прагненні припинити загрози з боку Кремля, і для цього ухвалили конкретні рішення.

Загрожує 20 років в'язниці: ФСБ затримала українця на кордоні з Грузією, - росЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 16:52

У Північній Осетії затримали громадянина України за підозрою в передачі українським спецслужбам інформації про розташування російських військових. Про це повідомляє місцеве видання "15-регіон" з посиланням на пресслужбу прикордонного управління ФСБ Рос...

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...