"Ласло Кевер повністю має рацію": Глава МЗС Угорщини підтримав спікера парламенту, який заявив про "психічні проблеми" Зеленського

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто підтримав голову парламенту країни Ласло Кевера, який заявив про «психічні проблеми» президента України Володимира Зеленського, передають Патріоти України.

У своєму Facebook у понеділок, 6 червня, Сіярто написав, що українські політики «постійно говорять про Угорщину в неприйнятному тоні»: «У той час як останніми місяцями десятки тисяч людей в Угорщині працюють над тим, щоб допомогти змученим війною Україні і українському народові, українські політики постійно говорять про Угорщину в неприйнятному тоні, провокують нас, брешуть і намагаються нас очорнити. Жодного разу не пролунало слів подяки. Виходячи з цього, Ласло Кевер повністю має рацію, навіть якщо українці цим обурені».

4 червня речник парламенту Угорщини Ласло Кевер заявив про «психічні проблеми» у президента України Володимира Зеленського через те, що він рішуче, іноді жорстко просить партнерів про підтримку.

Представник МЗС України Олег Ніколенко зазначив, що такі звинувачення пов’язані з прокремлівською позицією низки угорських політиків, які «наполегливо продовжують поливати брудом Україну та відбілювати злочини РФ».

В Офісі президента України назвали «дикими та неприйнятними» висловлювання Кевера. Євросоюз близько місяця не міг погодити шостий пакет санкцій проти Росії за розв’язану Кремлем повномасштабну війну в Україні, зокрема через позицію Угорщини, яка не погоджувалася підтримати ембарго на російську нафту. За даними ЗМІ, Угорщина також домоглася виключення з санкційного списку глави РПЦ патріарха Кирила, поплічника російського диктатора Володимира Путіна.

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 29 березня

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.03.24 орієнтовно склали: