"Лінію Вагнера" можна обійти: Західні ЗМІ оприлюднили супутникові знімки нових укріплень окупантів на сході (фото)

Біля окупованого Росією міста Гірське на сході України група російських окупантів побудувала майже двокілометрове протитанкове укріплення. Про це свідчать нові супутникові знімки Maxar Technologies, повідомляють Патріоти України із посиланням на CNN.

Укріплення складається з чотирьох рядів цементних пірамід, які, як сподіваються росіяни, не дадуть машинам і танкам ЗСУ рухатися на окупований схід України. За протитанковими укріпленнями розташована велика траншея.

Додаткові супутникові знімки Європейського космічного агентства показують, що копання траншеї відбувалося у два етапи: перша частина траншеї копалася з 25 вересня; друга ділянка траншеї була викопана десь між 30 вересня та 5 жовтня.

Два російських ЗМІ повідомили про укріплення, яке вони назвали "лінією Вагнера", маючи на увазі групу російських найманців ПВК Вагнера. За заявами російських пропагандистів, це "друга лінія оборони" на випадок, якщо українці спробують прорватися у цьому районі.

Це укріплення, справді, може допомогти захиститися від лобової атаки, але ніщо не заважає українським військовим просто обійти укріплення, які простяглися на 1,6 кілометра.

Російський таблоїд РІА / ФАН опублікував в середу карту, на якій стверджується, що група Вагнера буде продовжувати будувати свою "лінію" доти, поки вона не простягнеться на схід від російсько-українського кордону до Кремінної, а потім на південь до Світлодарська.

На додаткових супутникових знімках, розглянутих CNN, не було видно жодних інших споруд уздовж передбачуваного шляху "лінії Вагнера".

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...