"Людські життя в аналітику не входять?": NYT потрапила в гучний скандал через статтю про "занадто дороге" збиття "шахедів" в Україні

Американська газета The New York Times потрапила в скандал через статтю про знищення іранських дронів-камікадзе в Україні. У матеріалі йдеться про те, що українська армія збиває їх ракетами, які набагато дорожчі, ніж самі Shahed 136, передають Патріоти України.

Стаття обурила українців. Вони закликали американських журналістів подумати про те, яку ціну довелося б заплатити в тому випадку, якби "шахеди" досягали своїх цілей.

Так, The New York Times пише, що раніше українські військові використовували зенітні установки та стрілецьку зброю для збивання деяких БПЛА. Однак тепер війська РФ почали здійснювати атаки вночі, і вони також покладаються на ракети, які випускають із винищувачів та землі.Як пише NYT, посилаючсь на експертів, "шахеди" відносно дешеві, тоді як комплекс озброєння, який використовують для їхнього знищення, коштує набагато дорожче.

У мережі бурхливо відреагували на матеріал газети. Українці обурені тим, що автори статті рахують вартість ракет, тоді як життя людини безцінне. Крім того, вони радять журналістам підрахувати вартість врятованого майна, зокрема електростанцій, а також спробувати збивати "шахеди" сачком. Також користувачі зазначають, що тепер у республіканців США з'явився ще один аргумент надавати менше зброї Україні.

Український журналіст Роман Скрипін розкритикував українські ЗМІ, які передрукували скандальну статтю, і звернув увагу, що в ній згадується нікому невідомий експерт – такий собі керівник української консалтингової компанії "Мольфар" Артем Старосєк.

А економіст Павло Вернівський пояснив, що підраховувати вартість ракет для збивання є поширеною помилкою: "Потрібно рахувати не лише ціну самого пошкодженого трансформатора, а й ціну пов'язаних збитків з відключенням електроенергії! Якщо рахувати з такої позиції, то ціна ракети ППО виглядає набагато дешевшим рішенням, ніж сам масштаб збитків".

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...

"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...