Люди непритомніють у чергах за їжею: Радник мера розповів, як живе окупований Маріуполь

В тимчасово окупованому росіянами Маріуполі відчутний дефіцит продовольства і води. Люди потрапляють до лікарень після багатогодинних черг за допомогою. Про це розповів радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України.

Гуманітарна допомога, яку роздають окупанти, - єдиний шлях отримати їжу в захопленому місті. Заради набору, до якого входять кілька пачок лапші, кілька соків, консервація і крупи, маріупольці вистоюють багатогодинні черги.

"Щоденна черга за гуманітаркою (фактично за їжею) в колишньому ТЦ Метро сягає від 1,5 до 2 тисяч людей. В день видають до 400 наборів. На спеці під сонцем люди стоять в черзі по 6 часів даремно. Питної води немає, взяти її на території "гуманітарного штабу" немає де. Тіні для укриття немає", - пише Андрющенко.

За словами радника мера, останніми днями щогодини до 10 людей вивозять до лікарні через обморок. "Гумдопомога Росії - знущання та приниження. Як і все, що вони роблять в місті", - зазначає він.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...