Люди Шойгу почали відвертатись від нього, у РФ дедалі більше сил набирає угруповання Кадирова-Пригожина, - ЗМІ

У Росії зростає градус напруги між офіційним військовим керівництвом, зокрема міністром оборони Сергієм Шойгу, та групами впливу голови Чечні Рамзана Кадирова та власника ПВК Вагнера Євгена Пригожина. Критика на адресу МО звучить навіть від її колишніх прихильників, передають Патріоти України.

Такою інформацією поділився Telegram-канал "Досье Шпиона". Основною причиною невдоволення названо перебіг "спеціальної військової операції" проти України.

Наприклад, один із "людей Шойгу", голова комітету Держдуми з оборони генерал-полковник Андрій Картаполов нещодавно виступив із різкою критикою, стверджуючи: мовляв, прикордонні райони Росії сильно постраждали за період "СВО", але про це мовчать.

"Треба перестати брехати. У нас практично всі прикордонні села Бєлгородської області зруйновані. У нас російське місто Валуйки, місто-фортеця, до речі, перебуває під постійним вогневим впливом. А ми дізнаємося про це від кого завгодно – від губернатора, від керівників і власників Telegram-каналів, від наших воєнкорів, – а більше ні від кого", – заявив військовий.

У "Досье Шпиона" зазначили, що Картаполов щонайменше із 2009 року "був наближеним, якщо не сказати другом, міністра Шойгу". Ба більше, голова МО просував його на найвищі посади у військовому керівництві країни-агресорки.

Автор Telegram-каналу заявив, що група Кадирова-Пригожина "набирає дедалі більше м'язів".

"Слова Кадирова про те, що він "засидівся на посаді", позначили його амбіції щодо переходу на іншу позицію. У комбінації з Пригожиним вони вже розподілили для себе бажані місця. Кадиров – керівник Росгвардії, Пригожин – міністр оборони. Цікаво, що чинний командувач військ Нацгвардії РФ генерал армії Золотов вважає Кадирова своїм другом", – сказано в повідомленні.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...