"Люди задихаються. Їм на нас наплювати!": Кримчани скаржаться, що РФ не вакцинує та не лікує їх від коронавірусу

У Криму окупанти робили гучні заяви, що вакцинують російським "Супутником V" не тільки жителів півострова, а й іноземців. Однак далі слів справа не пішла: навіть препарат сумнівної якості – в гострому дефіциті. Місцеві скаржаться, що справжню статистику щодо захворюваності на коронавірус активно приховують, а пацієнтів із COVID-19 скеровують лікуватися вдома, скорочуючи кількість ліжок для таких хворих. Детальніше про це читайте в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.

Справжні дані щодо коронавірусу в Криму приховують, намагаючись видавати інфекцію за грип. У ті цифри, які публікує окупаційна влада, місцеві жителі не вірять. З повідомлень у мережі відомо, що кількість хворих продовжує зростати, і найскладніша ситуація прямо зараз простежується в таких містах, як Алушта, Армянськ, Керч, Судак. Однак на тлі цього на півострові почали скорочувати кількість ліжок для пацієнтів із коронавірусом.

"Нам заборонено писати діагноз коронавірус. Усе що завгодно, тільки не COVID-19. Часто людей доводиться виписувати з лікарні в стані, коли вони задихаються, але в довідці буде написано – грип або ще щось", – поділилася на умовах анонімності медсестра однієї з алуштинських лікарень.

Нещодавно літню кримчанку Олександру Кравченю виписали з реанімації Ленінської ЦРЛ та відправили додому у важкому стані. Жінці потрібна киснева терапія. Дочка навіть не встигла купити кисневий концентратор і просила затримати маму в лікарні хоча б на добу. Але пенсіонерку посадили в машину, доправили додому в село.

У Криму ще 18 січня розпочалася вакцинація проти коронавірусу. Зрозуміло, російським "Супутником V", адже інші препарати на окупованих територіях недоступні. Однак важливо нагадати, що засіб, який виробляє країна-агресор:

  1. Не пройшов третього етапу клінічних випробувань;
  2. Не був схвалений Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

За даними окупантів, за добу в середньому щеплення роблять понад 800 жителів Криму і загалом уже вакциновано 36 тисяч осіб. Але місцеві сумніваються у правдивості такої статистики і кажуть, що вакцини в регіоні вже давно немає. Вони повідомляють, що їм просто відмовляють у такій послузі.

"Я вчителька з Ялти. Хотіла зробити щеплення хоча б "Супутником", тому що інші препарати нам не доступні. Обдзвонила кілька поліклінік, але мені сказали, що вакцини немає і потрібно чекати", – скаржиться вчителька Валентина Осипчук.

Ще одна педагогиня з Ялти розповіла, що їй відповіли: укол вона не отримає, поки не зроблять щеплення всім медикам.

"Я дзвонила їм на днях, мені сказали, що до мене черга дійде аж у травні! Це як розуміти? Всі ці місяці будуть прищеплювати медиків? Препарату просто немає, вони захищають росіян, а на нас їм просто наплювати", – обурюється жінка.

Багато медиків відмовляються робити щеплення "Супутником", сумніваючись у його якості. "Нам погрожував головний лікар, говорив: тих, хто не прищепиться, звільнять. Але потім начебто відступив, тому що насправді вакцини дуже мало, все одно на всіх не вистачає", – розповідає медсестра алуштинської лікарні.

Про те, що вакцини в Криму дійсно не вистачає, раніше примудрився зробити застереження і так званий глава півострова Сергій Аксьонов. "Виходить казус: ми закликаємо на вакцинацію, але вакцин немає. Це категорично неправильно", – обурився він.

  • Жителі Ялти повідомляють, що не можуть навіть записатися в чергу через портал держпослуг;
  • У Сімферополі кажуть, що їх записують на щеплення на травень, оскільки вакцини немає і ніхто не знає, коли ж її привезуть;
  • Також на відмову у вакцинації скаржаться жителі Євпаторії, Керчі, Феодосії та Бахчисарая;
  • Щодо жителів віддалених районів і сіл, то для них вакцина теж недоступна. Адже навіть теоретично отримати щеплення можна лише в міських і районних медзакладах, людям довелося б їхати заради цього десятки кілометрів.

Ще недавно окупанти хвалилися, що зможуть прищепити своїм "Супутником" не тільки всіх жителів Криму, а й туристів-іноземців, які захочуть вакцинуватися після приїзду на відпочинок. Повномасштабний процес імунізації препаратом, який і без того не викликає особливої довіри у світової громадськості, планували почати в березні. Але навіть це організувати їм не вдалося. У такій ситуації жителям Криму доводиться розраховувати хіба що на сили власного здоров'я.

Джерело: Обозреватель

Знайшов, де шукати кохання та дружбу: На Росії арештували американського вояка, який приїхав на романтичну зустріч

вівторок, 7 травень 2024, 9:32

Минулого тижня в Росії затримали американського військовослужбовця, який приїхав у російський Владивосток на зустріч з жінкою, з якою мав романтичні стосунки, повідомляє NBCNews з посиланням на речника армії США . За словами чотирьох американських чин...

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

вівторок, 7 травень 2024, 8:30

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну...