Людина Джонсона, що посприяла його відставці: Визначився новий прем'єр Великої Британії

Сунак відомий своєю проукраїнською позицією, проте за його прем'єрства, вважають експерти, Лондон продовжить допомагати Києву з меншим ентузіазмом.

Лідер Палати громад Великої Британії Пенні Мордонт зняла свою кандидатуру з виборів прем'єр-міністра Великої Британії та голови Консервативної партії. Таким чином, новим прем'єром стане Ріші Сунак.

"Ми обрали нашого наступного прем'єр-міністра. Це рішення є історичним і ще раз свідчить про різноманітність і талант нашої партії. Ріші має мою повну підтримку", - йдеться в заяві Мордонт.

За її словами, новому уряду консерваторів треба об'єднатися перед країною та новим прем'єром, щоб разом працювати на благо британців.

"Нам належить зробити велику роботу", - додала вона.

Екс-прем'єр Борис Джонсон напередодні зняв свою кандидатуру у внутрішньопартійних перегонах, оскільки не зміг консолідувати більшість консерваторів навколо себе.

Раніше стало відомо, що понад половина членів британського парламенту від Консервативної партії віддали свої голоси за Ріші Сунака.

Що не посилить держбюджет та волонтери: Данія закупить для України зброю у українських виробників

неділя, 28 квітень 2024, 8:15

В умовах, коли європейське ВПК лише поновлює свою міць часів Холодної війни і європейці закуповують зброю для ЗСУ по всьому світові, спрямовані таким чином кошти можуть дати мільярдні поставки. Зазначається, що документ фіксує намір посилити пряму фіна...