"Лукашенко прикидається ідіотом": Російський журналіст оцінив загрозу нападу Білорусі

Олександр Лукашенко тільки прикидається ідіотом, всіма силами уникаючи участі Білорусі у війні проти України. Насправді він прекрасно розуміє, що це поганий сценарій для нього. Таку думку висловив російський опозиційний журналіст Ігор Яковенко в ефірі "24 каналу", передають Патріоти України.

"Лукашенко, звичайно, постійно прикидається ідіотом, божевільним, говорить всілякі дурості, але він, на мій погляд, набагато більш потужний політик (ніж Путін). Не тому, що він хороший, а тому, що більш стійкий і вмілий політичний махінатор та маніпулятор", – зазначив він.

Яковенко впевнений, що Лукашенко чіплятиметься за владу, він розуміє, що будь-яка спроба безпосередньо напасти на Україну може обернутися проти нього:

"Це дуже живуча політична тварина, тому він буде чіплятися за владу. Для нього чіпляння за владу – це балансування між підтримкою Путіна з одного боку і прагненням до того, щоб Путін його не проковтнув, з іншого боку. Є і третя сторона – це неучасть у війні саме своїми силами".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...