"Маленькая победоносная война" закінчилася смутою: Експерт навів цікаву історичну паралель

Колишній командир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий прокоментував удар по будівлі штату Чорноморського флоту РФ, де ймовірно загинув командувач Віктор Соколов. Про це Дикий сказав в ефірі телемарафону передають Патріоти України.

"В будь-якому раз точно відомо, що ракета прилетіла невипадково. Вона прилетіла саме під час штабного засідання і однозначно основна маса загиблих – це саме старші офіцери. За великим рахунком, Чорноморський флот Росії зараз тимчасово безголовий. Якщо серед них був і Соколов (що все таки, швидше за все, так і було)... це ще й просто приємно", – каже Дикий.

Історична паралель

Експерт зауважив, що востаннє командувач флоту в Росії гинув під час бойових дій в 1904 році під час російсько-японської війни. На думку Дикого, є досить багато паралелей тієї війни з нашою війною.

"Російська-японська теж на думку тодішнього царського режиму, мала бути "маленькой победоносной войной". В що вона насправді перетворилась, в який розгром саме російської армії всі чудово пам'ятають.

А далі це спричинило власне те, чого наразі найбільше боїться кремлівський режим. Що розгром російської армії здетонував вже внутрішньою "смутою", внутрішнім хаосом. Мені здається, що паралелі тут абсолютно невипадкові і може ще саме через це росіянам настільки неприємно визнавати загибель Соколова", – підсумував Євген Дикий.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...