Мало не стався Курськ-2: Данія повідомила про НП з атомним підводним човном РФ у своїх водах

"Орел" - російський атомний підводний ракетоносний крейсер зі складу 11-ї дивізії підводних човнів Північного флоту ВМФ Росії. Кораблю вже 30 років - він був спущений на воду в 1992 році.

Чуть не случился Курск - 2: Дания сообщила о ЧП с атомной подлодкой РФ в своих водах, Москва молчитЗ російським атомним підводним човном "Орел" класу "Оскар-II" сталася неприємність в державних водах Данії. Корабель з невідомої причини заглох. Про це повідомило видання The Barents Observer, передають Патріоти України.

Інцидент трапився 30 липня під час транзиту російської атомної субмарини через води Данії в сторону Кольського півострова. Датські військові виявили, що російський корабель несподівано заглох і дрейфує зі швидкістю 1,5 вузла - це менше 3 км / год. Відомо, що "Орел" йшов в супроводі буксира "Алтай" та великого протичовнового корабля "Віце-адмірал Кулаков".

Датські військові моряки описали НП з "Орлом" як "драматичну" подію. Вони зазначили, що в якийсь момент члени екіпажу російського підводного човна піднялися на передню палубу в рятувальних жилетах. Буксир "Алтай" на той час вже підготував троси для буксирування субмарини.

Данці запропонували допомогу російським військовим, але очікувано отримали відмову. Відомо, що через деякий час російський "Орел" вдалося завести. Все обладнання для буксира було знято, підводний човен продовжив рух. Примітно, що в Міноборони РФ про подію промовчали. Неясно, що стало причиною поломки. Не виключено, що могли вийти з ладу ядерні реактори корабля. Коли "Орлу" вдалося набрати швидкість, він пішов під воду. Сталося це вже в територіальних водах Норвегії.

Бо Путіну потрібне "гарматне м'ясо": Росіянам влаштують масову перевірку дітородності

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:30

Російський уряд доручив регіонам перевірити репродуктивне здоров'я росіян на тлі сталого падіння народжуваності. Про це йдеться у виданні "Медвестник", передають Патріоти України. Російське МОЗ спрямувало в суб'єкти рекомендації щодо диспансеризації чо...

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...