Мали доступ до усіх розмов та повідомлень: Російські спецслужби зламали телефон Ліз Трасс, - Daily Mail

Особистий телефон колишньої прем'єр-міністерки Великобританії Ліз Трасс був зламаний агентами РФ, коли вона обіймала посаду очільниці МЗС. Про це повідомив британський таблоїд Daily Mail з посиланням на джерела, передають Патріоти України.

За даними видання, через телефон Ліз Трасс шпигуни отримали доступ до секретного обміну повідомленнями з ключовими міжнародними партнерами. Вважається, що вони включали дискусії з міністрами закордонних справ про війну в Україні, зокрема щодо постачання зброї.

Daily Mail пише, нібито Трасс була змушена змінити номер мобільного телефону, яким вона користувалася понад 10 років, незадовго до того, як стати прем'єр-міністеркою. За даними видання, було вкрадено повідомлення за рік.

Зазначено, що злам телефону виявили влітку, коли в Консервативній партії вже почалася кампанія за лідерство та посаду прем'єр-міністра. Тоді Трасс ще була главою МЗС, а Борис Джонсон прем'єром. За даними ЗМІ, Джонсон і Секретар Кабінету міністрів Великої Британії Саймон Кейс тоді нібито приховали деталі справи.

Опозиційні британські партії обурені новинами про злам телефона Трасс та вимагають розслідування, повідомляє The Guardian. «Ми маємо знати, що уряд визнає важливість цілковитого захисту нашої нацбезпеки… Також є серйозні питання щодо того, чому і як ця інформація „витекла“ або її злили саме зараз», — заявила представниця лейбористів Іветт Купер.

Представниця ліберальних демократів Лайла Моран заявила, що вкрай важливо розібратися, чи приховали інформацію про злам телефону Трасс, якщо він справді був. Речник британського уряду заявив журналістам, що уряд має надійні системи захисту від кіберзагроз, які включають регулярні брифінги з питань безпеки для міністрів і поради щодо захисту їхніх особистих даних і пом’якшення кіберзагроз. Водночас він заявив, що уряд «не коментує заходи безпеки окремих осіб».

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...