"Мені імпонує ідеологія його партії": Винник втік від запитань про голосування Поплавського за диктаторські закони (відео)

За словами артиста, він підтримує партію Поплавського через те, що йому імпонує її ідеологія.

Виннику та Поплавському поставили незручні питання. Фото: скріншот з відео.

Український артист Олег Винник взяв участь в агітаційному концерті на користь політичної партії співака Михайла Поплавського «Аграрна партія України», однак питання про причетність лідера партії до прийняття «диктаторських законів» 16 січня він проігнорував. Відео з інцидентом було опубліковано виданням «Радіо Свобода» на сторінці Facebook, передають Патріоти України.

«Пане Олеже, скажіть будь ласка, ви знаєте, що пан Михайло причетний до диктаторських законами 16 січня? Він голосував за них» – двічі запитала журналістка, однак охорона вивела Винника за огорожу, куди її не пустили.

У п’ятницю в місті Фастів пройшов політичний агітаційний концерт на підтримку «Аграрної партії України», одним із лідерів якої є Поплавський. На сцені з піснями виступив сам артист, а також інший український співак – Винник. Незважаючи на те, що під час заходу присутнім роздавали агітаційні листівки і музичні альбоми, опитані не звернули на це належної уваги.

«Ні, про агітацію нічого не чула», – заявила одна з глядачок.

Варто зазначити, що серед атрибутів з партійною рекламою були й представники супротивників. Також крім прапорів з агітацією «Аграрної партії України» зустрічалася атрибутика місцевого мажоритарника Руслана Сольвара, намети партії «Батьківщина» і реклама місцевого міського голови Михайла Нетяжука.

За словами чоловіка, який тримав прапор партії Тимошенко, він прийшов на концерт випадково, коли проходив повз. Також, за словами опитаної глядачки, бонусних очок Поплавський і Винник для «Аграрної партії» не заробили.

За словами Винника, він підтримує партію Поплавського через те, що йому імпонує її ідеологія. Однак без відповіді залишилося питання про його інформованість щодо причетності політичного лідера до голосування за так звані «Закони 16 січня».

Нагадаємо, що «Закони про диктатуру» – пакет законопроектів, який був виставлений не голосування 16 січня 2014 року екс-президентом Віктором Януковичем і підписаний ним на наступний день. Зокрема, закони передбачали заборону на діяльність ЗМІ без держреєстрації, заборону на поширення «екстремістської діяльності», кримінальну відповідальність за наклеп, більш жорстоким ставало регулювання діяльності громадських організацій та збільшувалася кількість законних підстав для їх заборони, а також був прийнятий ряд інших радикальних законів.

28 січня 9 із 12 прийнятих законів були скасовані Верховною Радою через гостру реакцію українців на них. На думку представників ЗМІ та багатьох інших жителів України, закони 16 січня перетворювали державу в «поліцейську диктатуру».

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...