М'ясні лави росіян нищитимуть бойові роботи: Україна розпочинає масове виробництво наземних дронів, які мінімізують безпосередню присутність бійців на полі бою, - Федоров

Наразі полігонні випробовування пройшли більше 50 наземних роботизованих платформ.

Як пояснив Федоров в своєму дописі у Telegram, основна мета наземних роботів — зменшити участь людини на полі бою, щоб зберегти життя і здоров'я українських військових.

«Наземні роботизовані комплекси стануть наступним геймчейнджером цієї війни, яким вже є дрони. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога», — наголосив міністр.

масове виробництво роботизованих наземних платформ

На полігоні випробували понад 50 таких роботизованих комплексів. Зокрема, це були платформи-камікадзе, турелі, платформи для знищення позицій і техніки, мінування та розмінування, евакуації поранених та підвезення боєприпасів.

"Кластер Brave1 робить усе для масштабування виробництва роботів, а держава починає їх масово закуповувати. Той шлях, що ми пройшли з БпЛА, проходимо з роботизованими платформами. Наше завдання — виробляти та покращувати інновації для Сил оборони, а для виробників створювати комфортні умови", – зазначив Федоров.

масове виробництво роботизованих наземних платформ

Міністр зазначив, що роботи успішно показали себе на полігоні, і за кілька місяців надійдуть на поле бою. За словами Федорова, сотні різних платформ закуплять через фандрейзингову платформу UNITED24.

Федоров також додав, що на платформі Brave1 зареєстровано вже понад 140 роботизованих систем, 96 з них пройшли оборонну експертизу. Крім того, 14 розробок кодифіковано за стандартами НАТО. Частина із цих роботів уже працює на фронті, як-от турель «ШаБля».

У глибокому тилу Росії згоріли три гелікоптери, котрі ворог використовував у війні проти України – ГУР (відео)

субота, 27 липень 2024, 17:23

В результаті диверсійних заходів на території Росії було уражено три ворожі вертольоти, передають Патріоти України з посиланням на "Українську правду". Зазначається, що 24 липня 2024 року на аеродромі "Кряж" у місті Самара згорів військовий багатоціль...

Україна вдарила по аеродрому стратегічної авіації в російському Запаляр'ї, звідки ворог відправляє літаки для ракетних ударів по наших мирних містах. Результат приголомшливий для росіян

субота, 27 липень 2024, 16:30

У суботу 27 липня дрони української розвідки уразили ворожий дальній стратегічний бомбардувальник -ракетоносій ТУ-22М3 на аеродромі "Оленья" в Росії. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на своє джерело в ГУР МОУ, передають Патріоти Укр...