Міністр оборони Таран на зустрічі з американськими та європейськими колегами розповів, коли Україна сподівається отримати план дій щодо членства в НАТО

Міністр оборони Андрій Таран провів в цілому успішну зустріч з послами та військовими аташе держав-членів НАТО, а також представників офісу НАТО в нашій країні, не зважаючи на негостинний казус з туалетами, зазначають Патріоти України.

Зокрема пан Таран заявив, що Україна вже наступного року може отримати План дій щодо членства в НАТО.

“Поінформуйте, будь ласка, свої столиці, що ми будемо сподіватися на вашу всебічну політико-військову підтримку щодо прийняття такого рішення на наступному саміті НАТО в 2021 році”, – заявив Таран, звертаючись до військових аташе та послів держав-членів НАТО.

Міністр нагадав, що курс України на членство в Альянсі вже закріплений в Конституції, а отримання Плану дій щодо членства є метою, яка зафіксована в Стратегії національної безпеки.

На його думку, в останні сім Україна захищає не тільки свою незалежність, але також стабільність і безпеку Європи, будучи форпостом на східних кордонах НАТО.

“Для НАТО було б правильним рішення про членство в Альянсі України і Грузії. Наші країни мають багато спільного. Це пострадянські республіки, це країни, які зазнали агресії з боку Росії”, – говорить Таран.

Міністр вважає, що членство України і Грузії в НАТО може мати значний вплив на євроатлантичну стабільність і безпеку, а також безпеку в Чорноморському регіоні.

При цьому Таран підкреслив, що агресивна політика Росії є серйозним викликом для міжнародної стабільності і миру.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.