Міністр оборони Угорщини заявив, що Україна не може сама вирішувати свою долю, а Росія не така вже і винувата у війні

Як повідомляє видання Index, міністр оборони Угорщини Криштоф Салай-Бобровницький заявив, що Україна нібито не може сама визначити свою долю без інших держав і для визначення її майбутнього потрібні переговори Росії та США. Про це повідомляє .

«Україна не може сама вирішити свою долю, її вирішують інші», – сказав глава оборонного відомства Угорщини, додавши, що нібито без рішення США «миру не буде».

За його словами, влада Угорщини давно говорила про необхідність провести переговори щодо України за участю РФ і Сполучених Штатів, але до такої точки зору ніхто не дослухався.

За його словами, європейські країни поступово все більше залучаються до ситуації в Україні, відправляючи зброю та бронетехніку. Він також назвав умови відправлення військ в Україну: це доведеться зробити, якщо людські ресурси Києва закінчаться і людей не вистачатиме. «Захід вирішив не локалізувати конфлікт, а вивести його на загальний рівень», – підкреслив він.

Салай-Бобровницьки також зазначив, що за його словами такий «випадковий інцидент» як українська війна може перетворитися на світову війну. При цьому міністр наголосив, що його країна виступає за дипломатичне врегулювання в Україні та закликає до миру.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...