Міноборони Білорусі звинувачує польський військовий вертоліт у вторгненні на територію країни, у Польщі відреагували

У Міноборони Білорусі заявили, що 28 вересня о 15:02 засобами радіолокаційного виявлення ВПС та військ ППО було зафіксовано наближення повітряного судна Польщі до білоруського кордону. Про це повідомляє видання Zerkalo, передають Патріоти України.

Звинувачення Білорусі

За інформацією білоруського військового відомства, близько 15:20 повітряне судно з території Польщі перетнуло кордон Білорусі, заглибившись на півтора кілометра. О 16.22 гелікоптер повторно порушив державний кордон, заглибившись на 300 метрів.

“Інформацію підтверджено даними об'єктивного контролю. У зв'язку з цим піднімалася чергова авіація. Наразі встановлюються обставини, військовим відомством у взаємодії з МЗС готується відповідна нота”, — йдеться у повідомленні Міноборони Білорусі.

У МЗС Білорусі викликали тимчасового повіреного у справах Польщі у Білорусі Мартіна Войцеховського. Йому було заявлено "рішучий протест".

Реакція Польщі

Польща негайно відреагувала, заявивши, що жоден з її вертольотів не порушував повітряний простір Білорусі. “Оперативне командування категорично спростовує цю інформацію. Жоден із польських гелікоптерів не заходив у повітряний простір Білорусі”, – сказав речник цього командування польської армії.

Там також зазначили, що до інформації, яка надається білоруським режимом, завжди слід ставитися з обережністю, "оскільки вона часто є елементом провокації та дезінформує громадськість".

"Військо Польське, всупереч постійним провокаційним діям Республіки Білорусь, незмінно дотримувалася і дотримується всіх положень і правил щодо непорушності кордонів", — зазначили у польському відомстві.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...