Мобілізований з Туви помер по дорозі в Україну через традиційні російські причини

Мобілізований мешканець російської Туви помер у військовому таборі в Новосибірську через вживання спиртних напоїв, повідомила місцева влада. Про це повідомила "Meduza", передають Патріоти України.

"Попередньо, йдеться про подію зі смертельними наслідками внаслідок вживання спиртних напоїв", - написали журналісти. Повідомляється, що фіксуються випадки, коли мобілізовані в Росії помирають ще до того, як їх відправили на фронт. Деякі здійснюють суїцид, інші гинуть за нез'ясованих обставин.

За даними журналістів, станом на 21 жовтня загинув 41 мобілізований, частина цих втрат - небойові: люди вмирали в навчальних центрах, на полігонах, а також у військових частинах до відправки на фронт.

Наймасовішим випадком загибелі мобілізованих, які не доїхали до фронту, була стрілянина у військовій частині в Бєлгородській області. Тоді, за різними даними, загинули від 11 до 32 осіб.

Також відомо, що мобілізованих кидають на фронт практично без підготовки. Термін навчання мінімальний, наприклад, за свідченнями самих мобілізованих, призовників із військової частини в Ленінградській області відправляли на фронт через 5 днів.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...