Мобілізувати чоловіків від 50 років немає сенсу, але є два винятки: Веніславський розповів, кого все ж заберуть на службу

Бойові частини відмовляються мобілізувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони вже не здатні виконувати необхідні завдання. Є два випадки, коли цю категорію все ж можуть призвати, передають Патріоти України.

Про це заявив член парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу Федір Веніславський.

Директивою Сухопутних військ передбачено, що мобілізація чоловіків віком від 50 до 60 років проводитиметься за розпорядженням Генштабу.

Він зазначив, що законодавчих змін у цьому питанні немає.

Проблема в тому, що бойові частини відмовляються набирати мобілізованих віком від 50 років. Бо за віковими показниками, станом здоров'я та фізичною підготовкою вони нездатні виконувати бойові завдання. Тому є розуміння у Генштабу, що мобілізувати їх немає сенсу", - пояснив Веніславський.

Коли їх можуть призвати до війська?

Водночас, зауважив нардеп, дану категорію все ж можуть мобілізувати у двох випадках:

  • якщо є дефіцитна військово-облікова спеціальність, щодо якої є потреба;
  • якщо йдеться про тилові підрозділи, як приклад, кухарів, ремонтників.

"Але це обмежена кількість осіб, тож на сьогодні громадяни від 50 до 60 років уже мобілізуються дуже рідко", - додав Веніславський.

"Це велика армія": Не слід виключати, що військові армії КНДР можуть з'явитися в Україні, - Defense Express

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 18:30

Військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих зазначив, що північнокорейська армія є п'ятою у світі за чисельністю. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України....

"У піхотні підрозділи відправляють старих і хворих": Козінчук вказав на велику проблему з мобілізацією в Україні

п’ятниця, 11 жовтень 2024, 18:25

Мобілізація в Україні досі стикається з багатьма проблемами, без вирішення яких неможливо говорити про демобілізацію. Таку думку висловив військовий психолог Андрій Козінчук в ефірі "Новини Live" передають Патріоти України. "На рахунок мобілізації – ту...