Монастирського призначено новим главою МВС: Зеленський представив міністра (відео)

У Верховній Раді підтримали призначення народного депутата від фракції "Слуга народу" Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ України. Рішення ухвалено 271 голосом "за", передають Патріоти України.

Трансляцію засідання парламенту веде телеканал "Рада" на YouTube. Іншим голосуванням нардепи підтримали заяву Монастирського про складання депутатських повноважень – 340 "за".

Після цього Монастирський склав присягу члена Кабінету міністрів України.Відзначимо, що на місце Монастирського в Раду за списком "Слуги народу" проходить 28-річний Антон Швачко із Сум.

Пріоритети нового глави МВС

Виступаючи з трибуни Ради, Монастирський подякував президенту України Володимиру Зеленському за довіру. Він назвав три основні завдання на посаді глави МВС: безпека громадян, безпека держави і збільшення довіри до правоохоронних органів. Монастирський пообіцяв, що патрульна поліція продовжить притягувати до відповідальності суддів, прокурорів та народних депутатів, але винятково в рамках закону.

Також він продовжить боротьбу зі злодіями в законі, розпочату РНБО. Кандидат запевнив, що ці представники кримінального світу не уникнуть відповідальності.

За його словами, окрему увагу буде приділено безпеці дорожнього руху. Зокрема, що більше відеокамер буде на вулицях населених пунктів, то краще. "У мене є мрія, щоб кожні 5 років смертність на дорогах зменшувалася вдвічі, аж до нуля", – сказав Монастирський.

Інші пріоритети нового міністра внутрішніх справ:

  • недопущення руйнування доріг вантажівками;
  • боротьба з наркоторгівлею;
  • реформа прикордонної служби;
  • цифровізація документів.

Окремо Монастирський акцентував питання протидії агресії РФ. Він запропонував об'єднати зусилля з Міністерством оборони і Генштабом для зміцнення стабільності всередині держави. Політик запевнив, що братиме активну участь у побудові дієвої системи територіальної оборони, а також у всіх заходах, які сприятимуть відновленню територіальної цілісності України, поверненню українського Криму і Донбасу.

Крім того, Монастирський стверджує, що після розгляду низки резонансних проваджень у суді, зокрема, справи Павла Шеремета, буде дана оцінка якості роботи правоохоронної системи.

Пізніше Зеленський представив Монастирського колективу Міністерства внутрішніх справ. За його словами, важливо, щоб президент довіряв міністрам та керівникам внутрішніх органів, а українське суспільство довіряло правоохоронцям.

Хто такий Денис Монастирський

Народився 1980 року в Хмельницькому. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Потім з 2002 до 2006 року був аспірантом Інституту держави й права ім. Корецького Національної академії наук України у Києві.

Паралельно в 2002 році став помічником-консультантом народного депутата Віталія Олуйка ("Народна партія").

З 2014 року був помічником-консультантом нардепа Антона Геращенка ("Народний фронт"). А з 2016 по 2019 рік працював експертом в "Українському інституті майбутнього", співзасновником якого є Геращенко.

Під час президентської кампанії Володимира Зеленського приєднався до його команди як експерт у галузі реформування правоохоронних органів. У "ЗеКоманду" його покликав нинішній голова освітнього комітету Ради Сергій Бабак.

У 2019 році обраний народним депутатом. Ішов за списком "Слуги народу" під №19. У Раді став головою комітету з питань правоохоронної діяльності.

Монастирський одружений, у нього двоє синів – Павло та Михайло. Дружина Жанна Монастирська – начальниця відділу представництва та судово-аналітичної роботи в Державному бюро розслідувань.Захоплюється книгами, походами і відпочинком на природі.Згідно з декларацією про доходи, Монастирський володіє автомобілями Suzuki SX-4 2008 і KIA SPORTAGE. У 2020 році його депутатська зарплата склала 537 тисяч гривень. Ще 1,5 мільйона – дохід від продажу майна.

Політик прописаний у квартирі площею 33 квадратних метри в Хмельницькому, проте зараз проживає в орендованих апартаментах площею 100,8 квадратів у Києві.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...