"Москва була б задоволена певним приниженням Пашиняна, яке могло б призвести до його повалення", - Піонтковський

У РФ не приховують невдоволення зміною влади у Вірменії внаслідок народного обурення.

У протистоянні навколо Нагірного Карабаху влада президента РФ Володимира Путіна намагається "покарати" Вірменію, де до влади прийшов прем'єр-міністр Нікол Пашинян. Таку думку висловив російський політолог Андрій Піонтковський, який живе у США, передають Патріоти України.

"Конфлікт був неминучим, а щодо часу, мені здається, [президент Азербайджану Ільхам] Алієв вибрав момент дуже точно. По-перше, на піку неоімперських амбіцій [президента Туреччини Реджепа] Ердогана і на дні російсько-вірменських відносин. Росія, путінська влада, не приховує свого крайнього невдоволення Пашиняном і загалом фактом приходу до влади людини внаслідок народного обурення", – сказав він.

Політолог вважає, що "це прецедент, який для Путіна особисто абсолютно неприйнятний". Піонтковський звернув увагу, що 27 вересня до звернення до народу Азербайджану Алієв, "окрім повторення всіх речей територіальних цінностей, захисту території, повторив один стандартний абзац кремлівських пропаганд...нів про соросівський переворот, державний переворот у Вірменії і про соросятко Пашиняна".

"Зробив він це не тому, що за вказівкою Кремля повторює якісь прописи, а це був дуже хитрий хід. Він тиснув на болючі ерогенні зони особисто Путіна, апелював до того, що вірменська влада – це породження Сороса, американців. І він знав, що Москва була б задоволена певним приниженням Пашиняна, яке могло б призвести до його повалення і до повернення колишнього клану, що має дуже тісні стосунки із самим Путіним. Ось така комбінація зовнішніх чинників, російського і турецького, спонукала азербайджанську владу вибрати момент цього контрнаступу", – пояснив російський політолог.

За його словами, у Кремлі "намагаються розіграти невелику двоходівку". "Вони передбачали різку й активну реакцію Туреччини. Тому зараз два мотиви – покарати людину, яка повалила близький, дружній за духом Путіна режим, і зміцнити свої геополітичні позиції на Кавказі, яким, вочевидь, тепер загрожує Туреччина. Ось ці два мотиви борються у свідомості першої особи і в боротьбі кланів навколо трону. Мені здається, у Кремлі зараз таке бачення ситуації: спочатку потрібно довести до розв'язання тактичне завдання", – сказав Піонтковський.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...