Москва поступово нарощує виробництво: У ГУР назвали, скільки ракет та дронів має РФ

Представник ГУР Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький розповів, що приблизно з весни Москва поступово нарощує виробництво ракет, шукаючи будь-які лазівки в міжнародних санкціях. Про це він розповів у коментарі "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За даними ГУР, зараз у росіян є в запасах приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня, які можуть вражати об'єкти на відстань понад 350 кілометрів.

Це орієнтовно 165 "Калібрів", приблизно 160 одиниць Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, близько 290 одиниць "Іскандер-М" та "Іскандер-К", орієнтовно 80 "Кинжалів", а також 150 ракет Х-22 / Х-32. Ефективна відстань удару ракетою Х-22 – 350 кілометрів.

Як уточнив Скібіцький, минулого року показники були майже такі ж. Росії вдалося налагодити виробництво ракет і підтримувати його на достатньому рівні для накопичення запасу ракет.

"Зрозуміло, що використати повністю свої ракети росіяни теж не можуть – мінімум 30% вони мають залишити собі в запасах. У разі якщо вони знову випустять майже все по нашій енергетичній системі і не досягнуть результату – тоді знову хтось полетить з посади. А досягти результату їм буде складно – ми теж готуємось і розуміємо, як вони діють, що розвідують і, відповідно, вживаємо заходи для захисту нашої енергосистеми", – пояснив представник ГУР

У жовтні росіянам вдалось випустити близько 115 високоточних ракет з дальністю у понад 350 кілометрів. З них, за словами Скібіцького, "Калібрів" – 20 одиниць, Х-101 – близько 40.

"Також ворог щомісяця виробляє близько 30 балістичних ракет "Іскандер-М" та 12 крилатих "Іскандер-К". Крім того, йде модернізація Х-22, які противник переробляє на Х-32. Йдеться про невеликі показники – приблизно 9 одиниць на місяць. Щодо "Кинжалів", у жовтні, за даними ГУР, їх виробили в кількості 4 ракети. Крім того, у воєнній розвідці кажуть, що росіяни почали вдосконалювати протикорабельні ракети "Онікс" з метою використання їх по наземних об'єктах", - пише видання.

Виробництво "Шахедів" в РФ

В Росії вже частково розпочались роботи на заводі в Єлабузі, де Кремль хоче розгорнути масштабне виробництво ударних дронів-камікадзе "Шахед". Як пояснив Скібіцький, на цьому підприємстві відбувається лише кінцева збірка дронів, так званих "Герань-2". Проте по Росії працюють й інші, суміжні заводи, що поставляють комплектувальні для цих ударних БПЛА.

"Ворог планував виробляти в місяць щонайменше 200 "Шахедів". Але в реальності виробляє менше. Російська Федерація почала тільки нарощувати виробництво і на сьогодні в основному це збір з компонентів, які поставлені з Ірану", – уточнив Скібіцький.

У ГУР не виключають, що Іран все ще може відправляти Москві незначні партії готових "Шахедів". Проте перші контракти, що були укладені, Тегеран уже виконав. Тому зараз активного переміщення готових "Шахедів" з території Ірану до Росії ГУР не фіксує.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...