Мовна політика, або "Какая разница?!": За останній рік різко зменшилось виробництво фільмів, озвучених українською

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь додав, що варто не лише належним чином фінансувати українське кіно, а й забезпечити прозорі умови проведення конкурсу на держфінансування проєктів.

Кількість фільмів, знятих і озвучених державною мовою за 2020 рік, зменшилась майже в половину. Такий висновок зробили після моніторингу дотримання Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Про це повідомив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь у Фейсбуці, передають Патріоти України.

Згідно з інформацією, яку надало Державне агентство України з питань кіно, кількість фільмів, знятих, дубльованих та озвучених українською мовою, зменшилась в 4,6 раза. Так, 2019 року картин було 523, а 2020 року, станом на 1 жовтня, – лише 286. Серед них державною мовою зняли 34 стрічки у той час, як торік – 159, продублювали – 104 фільми у порівнянні з 210, озвучили українською мовою – 123 на противагу 208 минулого року. Суттєво зменшилась і кількість фільмів, субтитрованих державною мовою – з 58 до 19.

"На жаль, бачимо тенденцію до значного зменшення кількості стрічок, які виходять українською мовою, що, на моє переконання, свідчить про необхідність посилення державної підтримки українського кінематографа", – наголосив Тарас Кремінь.

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь додав, що варто не лише належним чином фінансувати українське кіно, а й забезпечити прозорі умови проведення конкурсу на держфінансування проєктів. Тому вітчизняні стрічки повинні відповідати як критеріям якості, так і національним інтересам.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...