Може, сяде років на 10: Нардепу Алєксєєву обрано запобіжний захід, колеги стверджують про провокацію влади

Нардепу Алєксєєву обрано запобіжний захід

Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід народному депутату від партії Європейська солідарність Сергію Алєксєєву. Про це повідомляє Укрінформ у понеділок, 3 липня.

Суддя Дмитро Рудаков призначив нардепу 60 діб утримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у розмірі 2 млн 264 тис. гривень. При цьому прокуратура клопотала про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 10 млн гривень.

Зі свого боку Алєксєєв заявив, що в нього немає таких грошей, тому його друзі і колеги шукатимуть потрібну суму.

Раніше стало відомо, що нардепу Алєксєєву повідомили про підозру у шахрайстві. Йому може загрожувати від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

За версією слідства, Алєксєєву шляхом обману заволодів грошима громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів. Тим часом у партії Європейська солідарність назвали ситуацію навколо нардепа "продовженням провокацій і тиску" на представників політсили.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...