Можна відмовитися тільки у письмовому вигляді: Верещук анонсувала обов'язкову евакуацію з Донеччини

Держава запровадить обов'язкову евакуацію населення з неокупованих районів Донецької області перед початком опалювального сезону. Про це під час всеукраїнського телемарафону заявила віце-прем'єр-міністр - міністер з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передають Патріоти України.

Вона нагадала, що вчора, 29 липня, для досягнення цієї мети Кабінет міністрів створив Штаб з евакуації мешканців Донеччини. "В Донецькій області абсолютно відсутнє газопостачання, всі газогони, які можна було відремонтувати, вони відремонтували, але, на жаль, ворог знов і знов знищує все, що могло б взимку обігріти людей. Немає належного електропостачання. Одним словом - тепла в Донецькій області в зимовий період не буде. 33-я стаття Кодексу про цивільний захист населення говорить саме про таку форму евакуації, як обов'язкова. Я вважаю, що це обов'язок кожного дорослого члена родини. У Донецькій області 52 тисячі дітей, їх треба евакуювати, не можна наражати їх на смертельну небезпеку в зимовий період без тепла, світла, без можливості обігріти", - сказала вона.

За її словами, з Донеччини доведеться евакуювати як мінімум 200-220 тисяч місцевих мешканців. Також Верещук зазначила, що у мешканців Донеччини буде можливість відмовитись від евакуації у письмовому вигляді.

"Якщо людина відмовляється, вона повинна буде підписати, що вона розуміє і усвідомлює всі наслідки і несе персональну відповідальність за своє життя. Ми демократична країна, ми не можемо когось змушувати силоміць, але така форма буде обов'язковою і з підписом такої людини", - сказала вона.

Наступною для евакуації може стати Запорізька область, 65% якої не має газопостачання.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...