Можуть зруйнувати ще кілька українських міст і вбити ще тисячу людей: Роман Цимбалюк розповів про плани Кремля

Росія напередодні виборів до Держдуми, які Путін має намір використовувати для зміцнення своєї влади, розхитує ситуацію навколо України. Шантажуючи Європу газопроводом «Північний потік-2», Росія подала до Європейського суду з прав людини безпрецедентний за цинізмом позов проти України. Що ще викине путінська команда? Відповідаючи на це питання «ФАКТІВ», український журналіст Роман Цимбалюк заявив, що у Кремля залишився тільки один аргумент у боротьбі проти України - військовий, передають Патріоти України.

«Це ж Росія. Вона здатна тільки руйнувати. Погляньте на Донбас. Вони зробили цю територію непридатною для життя, — нагадав журналіст. — Вони (російська влада. — Авт.) можуть зруйнувати ще кілька українських міст і вбити ще тисячу людей. А що далі? Мені здається, у них залишився один аргумент — виключно військовий».

Аргументуючи свою точку зору, Цимбалюк сказав, що «в Кремлі чудово усвідомлюють, що готовність Заходу нам допомагати нікуди не поділася (навіть незважаючи на розбіжності по „Північному потоку“), як і наша готовність захищатися. У Москви дуже нервова реакція на дії і риторику Києва. Вони дуже і дуже незадоволені. І це просто чудово».

>

На думку журналіста, українському суспільству не вистачає оптимізму і впевненості. «Але якщо серйозно задуматися, хто ми є, то, мені здається, все не так погано на сьогоднішній день. Ще б всередині нашого великого військового табору, який іноді виглядає як піонерський, вистачило розуму навести порядок», — сказав Роман Цимбалюк.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...